Neeme Suur: Kallase loobumisega ei muutu sotside suhtes oluliselt midagi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reformierakonna senine peaministrikandidaat Siim Kallas loobus täna ootamatult järgmise valitsuse moodustamisest ning põhjendas otsust tema vastu suunatud meediakampaaniaga. Sotsiaaldemokraatide suhtes see oluliselt midagi ei muuda, ütles riigikoguliige Neeme Suur Lääne Elule.

Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri

„Eks edasi saab see, et Reformierakond peab leidma uue peaministri kandidaadi ja otsustama, kellega nad valitsuse moodustamiseks läbirääkimisi peavad,“ ütles Neeme Suur. Sotsiaaldemokraatide suhtes ei muutu Suure sõnul oluliselt midagi. „Seni peetud kõnelused ei ole kantud peaministri isiku vaimust vaid erakondade põhimõtteliste seisukohtade ja nende võimalike kooskõlade või vastuolude vaimust.“

12. veebruaril kirjutas Lääne Elu, et Neeme Suur loodab Siim Kallaselt, kui tuntud ühistranspordi eest seisjalt Haapsalu raudtee toetamist.

“Ei saa väita, et peaministri isikust midagi ei sõltu,” nentis Suur täna, kuu aega hiljem. “Loodan siiski, et see tugev toetus, mida praegu Reformierakonna esindajad on Haapsalu raudteele väljendanud, ei jää vaid pelgalt valimiseelseks ilukõneks.”

Sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser kinnitas, et on Siim Kallase sammule vaatamata valmis Reformierakonnaga kõnelusi jätkama.

“Reformierakonnal on lähematel tundidel ees mitu olulist otsust. Kindlasti peavad nad otsusele jõudma, kas nad soovivad endiselt pürgida peaministri kohale, kui soovivad, siis kes on see persioon ja kuidas üldse minna valitsuskõnelustega edasi,” rääkis Mikser ERR-i raadiouudistele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
B2B customers
10 aastat tagasi

Great article. Really Cool.

Seal Beach
10 aastat tagasi

Really informative article.Really thank you! Really Cool.

make money online
10 aastat tagasi

A round of applause for your blog. Want more.