0

Maaleht: Tiit Madisson: Ka teerullist ei lubatud mul kirjutada

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänane Maalehes on intervjuu Tiit Madissoniga — ainsa eestlasega, kes poliitvangina kinni istunud nii nõukogude ajal kui ka vabas Eestis. Madisson, kellel ei lubatud kirjutada ka raamatut teerullidest, kavandab nüüd loomaraamtuid.

Praegu Hispaanias elav Madisson leiab, et Eesti pensioniga ta Eestis vireleks, aga Hispaanias on võimalik sellega ära elada. Oma päevi veedab Tiit Madisson kohalikus raamatukogus.

Vabadusvõitleja leiab, et Eesti riik on nurjunud. ta ei taga eesti rahva püsimajäämist. Eesti rahvas jookseb laili, teine põlvkond assimileerub.

Oma lahkumist Eestist põhjendab Madisson majanduslike raskustega – ettevõtlusega ei saanud tegelda ja nii pidi käima mujal n-ö kalevipojaks.

Küsimusele, mida arvab endine Lihula vallavanem tõmbekeskustest, vastab Madisson, et need enam ei päästa. Kümne aastaga on maa inimestest tühjaks jooksnud. rahvastik mandub kuna ettevõtlikud inimesed lähevad minema.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz