Maaleht: Tiit Madisson: Ka teerullist ei lubatud mul kirjutada

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänane Maalehes on intervjuu Tiit Madissoniga — ainsa eestlasega, kes poliitvangina kinni istunud nii nõukogude ajal kui ka vabas Eestis. Madisson, kellel ei lubatud kirjutada ka raamatut teerullidest, kavandab nüüd loomaraamtuid.

Praegu Hispaanias elav Madisson leiab, et Eesti pensioniga ta Eestis vireleks, aga Hispaanias on võimalik sellega ära elada. Oma päevi veedab Tiit Madisson kohalikus raamatukogus.

Vabadusvõitleja leiab, et Eesti riik on nurjunud. ta ei taga eesti rahva püsimajäämist. Eesti rahvas jookseb laili, teine põlvkond assimileerub.

Oma lahkumist Eestist põhjendab Madisson majanduslike raskustega – ettevõtlusega ei saanud tegelda ja nii pidi käima mujal n-ö kalevipojaks.

Küsimusele, mida arvab endine Lihula vallavanem tõmbekeskustest, vastab Madisson, et need enam ei päästa. Kümne aastaga on maa inimestest tühjaks jooksnud. rahvastik mandub kuna ettevõtlikud inimesed lähevad minema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments