Maakodu: Aiavaateid Noarootsi kõrgemailt tipult

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ajakirja Maakodu märtsinumbris kirjutatakse Lii ja Ülo Kalmu kaunist aiast Noarootsis, Pürksis.

Kui Maakodu ligi kaheksa aastat tagasi Kalmudel Haava talus külas käis, polnud neil veel ei oma mäge ega järve mõõtu tiiki. Nüüd on aga endisel kartuli- ja maasikamaal tehtud mastaapne maastikukujundus tõeliselt muljetavaldav, kirjutab Maakodu.

Tegelikult tahtis perenaine Lii vett saada majale lähemael, aga veesooned olid kaugemal. Koht sai valitud õigesti, sest isegi pika põua ajal on tiigis alati vesi olnud. Tiigiehitus algas kuus aastat tagasi augustis ja süvendamisega tekkinud pinnas kasutati ära mäeehituses. Tehti kohe kaks küngast — Noarootsis ju kõrgemaid kohti ei ole.

Tiigi ja mägede kõrval on vaatamisväärne ka Kalmude aed, mida hakati rajama 22 aastat tagasi. Aastate jooksul on see muutunud aina mitmekesisemaks, likke ja sorte on praegu juba mõnesaja ringis.

Haava talu on tunnustatud 2006. aastal presidendi kodukainistamise võistlusel ja valiti 2007, aastal Noarootsi kaunimaks koduks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
girls sandals
10 aastat tagasi

I am so grateful for your blog article.Really thank you! Really Cool.

server enclosure
10 aastat tagasi

Muchos Gracias for your blog post.Thanks Again.

Riverside
10 aastat tagasi

Thanks for the article post.Really looking forward to read more. Cool.

online business
10 aastat tagasi

Thanks so much for the blog post.Much thanks again. Want more.