Registreeritud töötus vähenes Läänemaal teist aastat

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Evelin Kullison
Evelin Kullison

Läänemaa töötukassa osakonnajuhataja Evelin Kullisoni sõnul tõi 2013. aasta nii nagu ka 2012 endaga kaasa majanduse elavnemise, tööpakkumiste hulga suurenemise ning registreeritud töötuse vähenemise.

31. jaanuari 2014 aasta seisuga oli Läänemaal registreeritud töötuid 667 ja töötuse määr 4,8%, Eesti keskmine töötuse määr oli 5,5 %. Samal ajal aasta tagasi oli registreeritud töötuid 820 ja töötuse määr 5,7%, Eesti keskmine töötuse määr oli siis 6,5%. Statistika positiivsemaks muutumise taga on Kullisoni väitel nii majandusliku olukorra paranemine kui ka vaba tööjõu liikumine.

Kullisoni sõnul on registreeritud töötuteks peamiselt lihttööd otsivad põhi- ja keskharidusega oskustöölised. Kõige enam vahendas töötukassa jaanuaris tööpakkumisi teenindus- ja müügitöötajatele. “Läänemaa registreeritud töötute arvu mõjutab hooajalisus, kus läbi aastate kevadeti töötute arv mõnevõrra väheneb,” lisas Kullison.

Pikaajaliste töötute osakaal on tema sõnul 34% kõigist Läänemaa töötutest. Pikaajaliseks töötuks loetakse registreeritud töötuid, kes on 16-24 aastased ja arvel olnud vähemalt kuus kuud ning 25 aastased kuni pensioniealised, kes on arvel olnud 12 kuud ja enam.

Suuremaid koondamisi, mis kasvataks märgatavalt töötute arvu, pole Kullisoni sõnul viimase kuu jooksul Läänemaal olnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments