Linnavolikogu uuendas Haapsalu põhimäärust

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu võttis reedel vastu Haapsalu linna põhimääruse, mis ühendab kaks dokumenti: linna põhimääruse ja linnavolikogu reglemendi.

Vastu võetud põhimäärus sätestab linna sümbolid ja nende kasutamise korra, linnavalitsuse ja volikogu protseduurid ning asjaajamise; õigusaktide vastuvõtmise, avalikustamise ja jõustumise korra; arengukava, eelarvestrateegia ja eelarve koostamise põhimõtted; ametiasutuste moodustamise korra, linna esindamise ja välissuhtlemise alused.

Pikemaks muutusid volikogu alaliste komisjonide nimed. Rahandus–, kommunaal–, kultuuri– ja õiguskomisjoni asemel on nüüd eelarve– ja rahanduskomisjon, planeeringu– ja kommunaalkomisjon, haridus– ja kultuurikomisjon, sotsiaal– ja õiguskomisjon.

Komisjonide pädevus muutus vaid nii palju, et õiguskomisjoni alt läks liikluskorraldus kommunaalkomisjoni kätte.

Põhimääruse eelnõule esitasid volikogu liikmed ja õiguskomisjon kokku 24 muudatusettepanekut, neist kümme tuli IRLi fraktsioonilt. Enamik IRLi ettepanekuid sai volikogu heakskiidu.

Neli ettepanekut esitasid sotsid Heinar Tuulberg ja Valdo Maisalu, neist kolm jäi arvestamata.

Muu hulgas tegid Tuulberg ja Maisalu ettepaneku, et volikogu fraktsioon võiks olla kolmeliikmeline nagu enamikes volikogudes.

Volikogu õiguskomisjon jäi nelja liikme juurde. „Kolm on liiga vähe,” põhjendas komisjoni esimees Helle Saarsoo.

„Ehk hoopis liiga demokraatlik,” vastas Tuulberg Saarsoo põhjendusele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader bonus
9 aastat tagasi

Thanks again for the blog.Much thanks again. Cool.

server storage rack
10 aastat tagasi

I cannot thank you enough for the blog article. Keep writing.

make money online
10 aastat tagasi

Very good post. Awesome.