Haapsalu vene kooli saatus selgub paari aastaga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nikolai kool. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu ainsa venekeelse põhikooli, Nikolai kooli tulevik selgub lähema paari aasta jookusl, ütles linnavalitsuse haridusjuht Mari-Epp Täht.

Tähe sõnul on kaalumisel kaks varianti: kooli liitmine Haapsalu eestikeelse põhikooliga või kooli jätkamine iseseisvalt.

Vene keeles õppivate laste hulk on viimastel aastatel kiiresti vähenenud ja vene kooli esimesse klassi minevate laste arv väheneb eelolevail aastail veelgi.

Fotod: Arvo Tarmula
Nikolai kool

vene kool

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ahaaaa
10 aastat tagasi

Haridusosakond seisab uue skandaali lävel ja mulle see kohe väga,väga meeldib, veelgi enam,ma naudin seda! Vaatame,kui kaua seda juhmardite koosseisu lv-s hoitakse!

teadmiseks
10 aastat tagasi

Kooli tulevik on juba praegu selgunud,ainult haridusosakond varjab seda kiivalt!

Oleg
10 aastat tagasi

Mina panen eesti kooli ja estlaseid. Väike Oleg on ka juba estlastega harjunud.

On
10 aastat tagasi

Venelased panevad oma lapsed eesti lasteaedadesse.

Muri
10 aastat tagasi

Huvitav, et kas venelased panevad lapsed eesti kooli või kolitakse massiliselt linnast minema. Kunagi 80-ndate lõpus oli vene keskool kogu maakonna suurima arvuga 1200 last. Eesti I keskkool ja 8-klassiline kool kokku said vaevalt suurema hulga.