Juhtkiri: Rehepaplus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Selle aasta algusest on õpetajate palga alammäär 800 eurot. See on summa, mille peab iga täiskoormusega töötav kvalifitseeritud õpetaja saama kätte sellest olenemata, kas riik on kohalikule omavalitsusele andnud piisava hulga raha või mitte. Iseenesest võib see lause tunduda kurioosumina. Kui riik on otsustanud, et õpetaja kuupalk on 800 eurot, siis peaks ta selle 800 eurot iga õpetaja kohta ka omavalitsusele eraldama.

Paraku ei ole see nii lihtne. Nii nagu sätestas riik 2014. aasta 1. jaanuarist õpetajate palga kõrgema alammäära, lahutas ta ka 2013. aasta 1. jaanuarist kooliastmete rahastamise. Kuigi esialgu oli plaan teine, võib omavalitsus pidada rahumeeli põhikooli gümnaasiumiga ühes ja samas majas. Ühest ja samast rahakotist ta aga eri kooliastmete õpetajaile palka maksta ei või.

Kui aasta eest olid väikeste gümnaasiumide pidajad veel äraootaval seisukohal, et eks paista, ehk läheb üle, siis nüüd enam silmi kinni pigistada ei saa. Alla 250 õpilasega gümnaasiumi ainult riigi raha eest pidada pole võimalik.

Küsimuse üle, kas üks gümnaasium on valla identiteedi kandja või mitte, võib lõputult vaielda. Kui kohalik omavalitsus tahab oma gümnaasiumi — kas või täiel määral — ausal moel ülal pidada, siis tehku ta seda rahumeeli.

Õpetaja täiskoormusega mängimist paraku ei saa nimetada muuks kui rehepapluseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
71 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hogan interactive outlet online
9 aastat tagasi

Hogan, Patrick Colm. (2003b). The Mind and Its Stories: Narrative Universals and Human Emotion. (2011). What Literature Teaches Us about Emotions. (2008). Empathy and the Novel. Oxford: Oxford University Press.
hogan interactive outlet online http://www.lygus.lt/wp-member.php?p=hogan-interactive-outlet-online

B2B customers
10 aastat tagasi

I think this is a real great article.Thanks Again. Great.

Orange County health insurance
10 aastat tagasi

Thank you ever so for you blog article.Much thanks again. Really Great.

LV bags Online
10 aastat tagasi

Beautiful product. Exactly as described. Perfect transaction.
LV bags Online http://www.boatinsuranceboatinsurance.com/

cheap jordans
10 aastat tagasi

The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as considerably as this 1. I mean, I know it was my option to read, but I in fact thought youd have something interesting to say. All I hear is actually a bunch of whining about something that you could fix in the event you werent too busy searching for attention.
cheap jordans http://swisswatchesvqf.teenblog.com/post/268030/lamour_shoes.html

wholesale jordans
10 aastat tagasi

You’ll want to take component in a contest for among the most effective blogs on the web. I will suggest this internet site!
wholesale jordans http://jordansnnbw.1103604.n5.nabble.com/Know-About-Firetrap-Boots-And-Firetrap-Shoes-td3.html

jordan 11
10 aastat tagasi

Your place is valueble for me. Thanks!
jordan 11 http://heidemannbw.wix.com/jordansnnbw#!blog2/c1ii4

cheapest jordans
10 aastat tagasi

This will be the suitable blog for anyone who wants to discover about this subject. You realize so much its pretty much hard to argue with you (not that I essentially would want?-HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just awesome!
cheapest jordans http://rolexwatchesult.blogger.hu/2013/10/11/a-unforgettable-wedding-with-wilton-wedding-cakes

cheap jordans online
10 aastat tagasi

Nice post. I learn some thing even more challenging on different blogs everyday. It’s going to consistently be stimulating to read content from other writers and practice a bit some thing from their store. I’d prefer to use some using the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your internet blog. Thanks for sharing.
cheap jordans online http://swisswatchesvqf.1104018.n5.nabble.com/Luxaire-Air-Conditioners-td2.html

jordans for cheap
10 aastat tagasi

There are actually some intriguing points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There’s some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Great post , thanks and we want more! Added to FeedBurner too
jordans for cheap http://www.flixya.com/blog/5576095/List-Of-Most-Expensive-Branded-Shoes