0

Läänemaa abipolitseinikud tegid üle tuhande töötunni

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa abipolitseinike arvel on lõppenud aastal 1038 töötundi, mida on tunamullusest üle poole rohkem. Politseipatrullis käisid abipolitseinikud 128 korral kokku 846 tundi, millele lisandub ennetus- ja muu tegevus.

Läänemaa politseijuhi Margus Kaldma sõnul on sai politsei tänu abipolitseinike kaasamisele mullu rohkem patrulle välja panna.

Abipolitseinike parema kaasamise üks põhjusi on Kaldma sõnul see, et jaoskonnas tegutseb üks n-ö rühmajuht, kes abipolitseinikega tegeleb. Väheoluline pole politseijuhi sõnul ka tunnustamine ja motivatsiooniüritused.

Abipolitseinike tegutseb Läänemaal 24 ja see arv on püsis aasta jooksul. Maakonnas on kolm omavalitsust, kus abipolitseinike pole. „Üritame jõuda selleni, et abipolitseinikud oleksid igas omavalitsuses,” ütles Kaldma.

Politseijuht ütles, et enamik abipolitseinikke on varustatud vormiriietusega ning Haapsalu ja Ridalaga toetavad abipolitseinike tegevust rahaliselt.

Peale abipolitseinike on politsei teinud koostööd kaitseliidu ja Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühmaga.

Vabatahtlike kasutatakse ennetustegevuses, maastikuotsingutel, koolitustel ja liiklusturvalisuse tagamisel. Kaldma tõi näiteks 1. septembri ohutu koolitee projekti, kus vabatahtlikud, muu hulgas valla– ja maakonnajuhid jälgisid, et lapsed turvaliselt kooli jõuaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz