Riigikogu aseesimees Jüri Ratas külastas Läänemaad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jüri Ratas andis Oru koolis ühiskonnaõpetuse tunni ning pärast vastas laste ja õpetajate küsimustele. Vasakult esimene koolidirektor Andres Kampmann.
Jüri Ratas andis Oru koolis ühiskonnaõpetuse tunni ning pärast vastas laste ja õpetajate küsimustele. Vasakult esimene koolidirektor Andres Kampmann. Foto: Arvo Tarmula

Eile külastas Läänemaad riigikogu asespiiker Jüri Ratas, kes alustas päeva Lihulas ja lõpetas ringkäigu Haapsalus.

Ratas andis ühiskonnaõpetuse tunni Lihula gümnaasiumis ja Oru koolis.
Oru kooli direktor ja Lääne–Nigula volikogu esimees Andres Kampmann ütles, et Ratas sai õpetajana hästi hakkama. Lapsed kuulasid ja esitasid aktiivselt küsimusi.

„Lastele oli see hea kogemus,” ütles Kampmann. Ratas kõneles tunnis kodanikuühiskonnast ja kodanike koostööst.

Martna päevakeskuses tõstsid kohalikud üles mitu teemat. Inimesed muretsesid kesiste sõiduvõimaluste pärast, raske on pääseda Haapsallu ja tagasi.

Kõneks tuli elu võimalikkus hooldekodus.

„Kui inimene läheb hooldekodu uksele, öeldakse talle, et võid tulla küll, aga su pensionist jätkub ainult 50% tasumiseks,” kirjeldas Ratas inimeste muret. „See on häbiväärne Eesti riigile. Inimene, kes on töötanud 40 aastat, ei suuda maksta hooldekodu tasu.”

Oru vallamajas Lääne–Nigula vallajuhtidega lõunat süües arutati, mis kasu on kohalikele toonud kolme valla ühinemine.

„Vallajuhid kinnitasid, et suudavad hoida ja arendada teenuseid ning katta spetsialistidega kõik vajalikud ametikohad,” ütles Ratas. „Uus vald võiks olla ka jõuline eestvedaja Rohuküla–Tallinna raudtee taastamisel.”

Pärastlõunal käis Ratas Linpeti lihatööstuses ja Haapsalu pitsikeskuses, kohtus erakonnakaaslaste ja ettevõtjatega.

Ratas ütles, et maakondade külastamine on tema põhiseaduslik kohus, sest riigikogu liige peab mandaadi saades vastutama terve riigi, mitte ainult oma piirkonna eest.

„Olen lähtunud põhimõttest olla Toompeal nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik,” ütles Ratas.

Ratase sõnul külastas ta riigikogu eelmises koosseisu ajal kõiki 226 omavalitsust. See võttis tal aega 3,5 aastat.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments