Juhtkiri: Raha loeb

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linnavalitsus toetab igal aastal kultuuri– ja spordiüritusi tuhandete eurodega. Toetust saavad nii spordiklubid kui ka näiteks kontserdikorraldajad. Seni on toetuste maksmine käinud kaootiliselt. Raha on saanud see, kes taibanud küsida. Kui vaadata enim mullu toetust saanud klubide või kultuuriinimeste nimekirja, siis torkab silma, et enam saavad raha ikka need organisatsioonid, kelle liikmed on mõjukamad ja otsustajatele tuttavamad.

Spordiklubide toetamine peaks lähtuma ikkagi põhimõttest, et tähtis on harrastajate arv. Sama põhimõte on rakendatav ka kultuurisündmustel ja kultuurikollektiividel. Tähtis on mõjukus, aga ka see, kui palju on harrastajaid ja kui suurele hulgale publikule toetuse saaja kunstiline tegevus korda läheb.

Haapsalus on näiteks suurepärane jalgpallimuru, aga sellel mängitakse suvel väga harva. Kohalikul klubil pole lihtsalt raha, et tasuda linnavalitsusele platsirenti.

Raha loeb ning maksumaksja kaukast kultuuri ja spordi toetamise põhimõtted peavad olema selged ja arusaadavad.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
udu kogu
9 aastat tagasi

kui tunni ajaga tahetakse MTÜde probleeme lahendada siis muudmoodi kui metsapoole seda nimetada ei saa. Huvitav kuidas on võimalik ilma MTÜdega suhtlemata üldse nendele raha jagada ja arengukavasid koostada. Pärast imestatakse miks rahvas minema läheb. Selle pärast läheb et suklese villis ja selle ülalpidamine läheb aastas rohkem maksma kui MTÜd.