Suurima toetuse sai linnalt tenniseklubi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2013. aastal Haapsalu tennisekooli lõpetanud kolme lennu õpilased koos treener Vello Kuhi ja linnapea Urmas Suklesega. Foto: Arvo Tarmula
2013. aastal Haapsalu tennisekooli lõpetanud kolme lennu õpilased koos treener Vello Kuhi ja linnapea Urmas Suklesega. Foto: Arvo Tarmula
2013. aastal Haapsalu tennisekooli lõpetanud kolme lennu õpilased koos treener Vello Kuhi ja linnapea Urmas Suklesega. Foto: Arvo Tarmula

Volikogu esimehe Jaanus Karilaiu algatusel kogunevad täna õhtul linnavalitsusse linnas tegutsevate MTÜde esindajad, et arutada kultuuri– ja sporditoetuste jagamise korra üle.

Eelmisel aastal sai teistest ühingutest mitu korda suuremat toetust tenniseklubi.

Haapsalu aselinnapea Liina Põllu sõnul on see tingitud sellest, et klubi haldab tennisekooli ja toetusi on välja makstud taotluste alusel nii treenerite palkadeks, administreerimiskuluks kui ka võistluste korraldamiseks. Sama süsteem toimib purjespordikooli puhul.

Haapsalu spordikooli, kus eelmisel aastal treeniti lapsi kaheksal alal (kergejõustik, jalgpall, korvpall, lauatennis, vehklemine, laskmine, ujumine ja maadlus), rahastatakse linna allasutusena ka otse linnaeelarvest.

Läänemaa Turismile toetuseks makstud ligi 14 000 euro sees on linna liikmemaks, suveks turismiinfokeskusesse lisatööjõu palkamise toetus ja messide külastuseks makstav toetus.

Haapsalu aselinnapea Liina Põllu sõnul saab nii spordi– kui ka kultuuritoetused jagada kaheks. Ühe poole moodustavad tegevustoetused, mille saamiseks peavad spordiklubid ja kultuuriühendused jaanuaris taotluse esitama.

Teise poole moodustavad nn projektipõhised toetused näiteks kultuuriürituse või spordivõistluse korraldamiseks, võistlustel osalemiseks jms. Neid saab taotleda aasta ringi.

Põllu sõnul oli eelmisel aastal kultuuri tegevustoetuseks linnaeelarves 9000 ja kultuuriüritusteks umbes 80 000 eurot. Linna toetatavate kultuuriürituste hulka kuuluvad ka sellised traditsioonilised suurüritused nagu vanamuusikafestival, Haapsalu suvemuusika, joogafestival, keelpillifestival, Augustibluus, Valge Daami aeg, õudusfilmide festival.

Spordikomisjon jagab spordiklubidele umbes 6000 eurot tegevustoetusi ja sama suure summa eest toetab spordiüritusi nagu kestvuskross, triatlon, Muda Cup jms.

Esitatud taotlused vaatab läbi vastavalt spordi– või kultuurikomisjon ja lõpuks kinnitab linnavalitsus.

Spordiklubide tegevustoetuste jagamise üle otsustanud spordikomisjoni kuulusid seni Mari–Epp Täht, Mati Seppi, Tiit Moor, Tarmo Tuisk ja Priit Rüütel, kuid komisjoni koosseis on muutmisel.

Kultuurikomisjoni kuulusid seni Andreas Rahuvarm, Veiko Pärnaste, Tõnu Parbus, Gülnar Murumägi, Triin Jugapuu, Deana Põder, Krista Kumberg ja Kristi Erkmann.

Selle aastal alguses komisjoni koosseis aga uuenes ning Rahuvarmi, Pärnaste ja Jugapuu asemel kuuluvad sinna Natalja Jampolskaja, Jane Möll ja Liina Põld.

2013. aastal Haapsalu linnavalitsuselt toetust saanud MTÜd

Haapsalu Tenniseklubi 29 285
Läänemaa Turism MTÜ 13 916
Haapsalu Purjespordikool MTÜ 8691
Spordiklubi Haapsalu 6950
See Teater MTÜ 6400
Muusikaühing Studio Vocale MTÜ 5200
MTÜ T–Stuudio 4565
DO–RE–Mi Laulustuudio MTÜ 4200
Läänemaa Jalgpalliklubi MTÜ 3950
Läänemaa Puuetega Inimeste Koda 3211
Loomekeskus MTÜ 3000
MTÜ Evald Okase Muuseum 2800
Läänemaa Pensionäride Ühendus 2500
MTÜ Bõliina 2500
Haapsalu Tööotsijate Ühing MTÜ 2000
MPEÕK Haapsalu kogudus 2000
MTÜ Läki Tantsule! 1874
Haapsalu Lauatenniseklubi 1465
Läänemaa Kunstivara MTÜ 1390
Eesti Metodisti Kiriku Haapsalu Kogudus 1000
Eesti Tantsukunstnike Liit MTÜ 1000
Haapsalu Kunstiklubi MTÜ 1000
JCI Estonia MTÜ 1000
Joogafestival MTÜ 1000
Maguskunst MTÜ 1000
Motoklubi LÄÄNE MTÜ 1000
MTÜ Eesti Viikingid 1000
Haapsalu Kergejõustikuklubi MTÜ 950
Rahvatantsurühm Tõrvik MTÜ 923
EAÕK Haapsalu kogudus 700
MTÜ Haapsalu linna Veteranide Komitee 700
MTÜ Läänemaa Kabeklubi 700
Läänemaa Ratsaspordi Klubi MTÜ 650
Haapsalu Jahtklubi MTÜ 500
Miksteater MTÜ 500
Läänemaa Invaühing MTÜ 450
MTÜ Haapsalu Bowlinguklubi 448
EELK Haapsalu Püha Johannese kogudus 350
MTÜ Noorte Vaba Aeg 300
MTÜ ACH Trainings 260
MTÜ FITCLUB WEST 250
Lääne-Eesti Turism MTÜ 225
Haapsalu Ujumisklubi 200
Haapsalu Rahvaülikool MTÜ 200
Läänemaa Koolispordi Liit 200
MTÜ Eesti Tervislike Linnade Liit 200
MTÜ Igaühe Terviseklubi 200
MTÜ Segakoor Noorus 200
Orienteerumisklubi Okas 200
Haapsalu Käsitööselts MTÜ 150
Segatantsurühm West 150
Läänemaa Invasport SK 100

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Onu Raivo
10 aastat tagasi

Kirikule ikka ka pappi siis patud antakse andeks.

kelmid
10 aastat tagasi

Haapsalu tenniseklubi sai selleks pappi et karilaid ja sukles saaksid enda lahkarvamusi silumas käia ja sellst tegevusest saavad nad aru.

jaaa
10 aastat tagasi
Reply to  kelmid

Kuna Sukles vist setivõitu Karilaiu üle pole saanud, siis võiks ta hakata mängima väikest lauatennist Soola vastu, mängumunad ikka väiksemad ja jooksma ka eriti ei pea. Sukles ikka noorest isast Soolast üksjagu noorem ja ehk õnnestub siis aasta 2014 paremini lõpetada kui 2013. Põhjus siis pinksi toetamiseks ka suurema nutsuga.

Jäme Jõusaalist
10 aastat tagasi

Jõusaal on koguaeg rahvast täis kuid tennist mängitakse ainult suvel:)) Hr Argo, pead ka tennisega ilmselt tegelema hakkama. Miks see jagamine ikka nii ebaõiglane on???

Anne-taja
10 aastat tagasi

Et annetused sulide kätte ei satuks, toetame ainult neid MTÜ, kes on nõus sõlmima lepingu, kus on tingimused, mis tõendavad rahastajate õigust ja kohustust kontrollida mitte ainult enda vaid ka teiste annetajate toetuse saaja esitatud aruannete õigsusust ning lepingutes nimetatud eesmärgil kasutamise sihipärasust? Pärast nende tingmuste esitamist vähenes toetuse soovijate arv, kuid suurenes sihtgrupi rahulolu. Mis keelab lv samuti toimida?

nojahh
10 aastat tagasi

Õiglusest raha jagamisel on asi kaugel. Keeruline on aru saada, millest nii suur tenniseklubi eelistamine. Naerukoht on aselinnapea selgitus, et raha kulus treenerite palkadeks, administreerimiseks ja võistluste korraldamiseks. Kuhu siis lähevad need rahad, mida lapsevanemad maksvad treeningtundide eest? Oleme mereäärne linn, aga purjetajad saavad mitu korda vähem, samas varustus olulisemalt kallim, purjekate transport võistlustele, treener peab Pärnust siia sõitma jne jne

Jaak
10 aastat tagasi

Kuidas on garanteeritud, et annetused mitte sulide kätte ei satu?

Nii..
10 aastat tagasi

Kus kohas on ausus?
Kas Linnal endal häbi ei ole sellise “jaotuse” pärast… ?

Igalühel oma arvamus jne, aga see on tõesti minu arvates “bull..it”