Tuleval aastal alustab tööd ühtne hädaabinumber 112

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tuleva aasta 1. novembril alustab tegevust ühtne hädaabinumber 112, kuhu helistades saab abi nii politsei-, pääste- kui ka kiirabiväljakutsete puhul, praegu tegutsev politsei lühinumber 110 lõpetab tegevuse.

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on ühtse numbri kasutuselevõtmise peamine eesmärk lihtsus ja selgus, kirjutab Postimees.

“Viis aastat tagasi läbi viidud uuring näitas, et 80 protsenti Eesti inimesi soovis ainult ühte hädaabinumbrit, et oleks selgem, kuhu kriisiolukorras helistada. 112 on hea number ka seetõttu, et väga paljud Euroopa riigid kasutavad just seda numbrikombinatsiooni,” selgitas Vaher.

Praegu toimiv politsei lühinumber 110 suunatakse esialgu edasi 112 numbrile. Seega saavad häirekeskusega ühendust ka need inimesed, kes esialgu vanast harjumusest politsei lühinumbrile helistavad.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments