Politsei pöörab pühade ajal tähelepanu liiklusele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politsei- ja piirivalveamet aitab turvalisuse tagamisele kaasa pöörates jõuluajal peatähelepanu liiklusturvalisusele.

Korrakaitsepolitsei juhi Joosep Kaasiku sõnul on jõulupühad üldiselt rahulikud, kuid seoses osturetkede ja külaskäikudega on liiklus tavapärasest tihedam. „Politsei peatähelepanu on eeloolevatel päevadel liiklusturvalisusel ning ennekõike keskendume joobes juhtide, turvavarustuse mittekasutajate ja kiirusületajate tabamisele. Samuti püüame võimalikult paljud jalakäijad nähtavaks teha, jagades eelkõige maapiirkondades jalgsi käijatele helkureid,” ütles Kaasik.

Kaasiku sõnul on turvalised jõulud paljuski igaühe enda teha. “Jõulupühad on rahulikud siis, kui inimesed hoiavad end ja on ka on teiste suhtes tähelepanelikud. See kehtib nii liikluses, kauplustes, tänaval kui ka kodudes,” ütles ta.

Politsei soovitab sõita ohutult, jälgides liiklusreegleid, tee- ja ilmastikuolusid ning arvestada võimalike ohtudega.

Eestis pole nii pikki vahemaid, mille puhul kiiruseületamine suurt ajavõitu annaks. Parem on jõuda kohale hiljem, ent ohutult.

Autoroolis olgu kaine juht. Mõistlik on enne kokku leppida, kes seltskonna koju sõidutab ja kui see ei õnnestu, tuleb auto peopaika jätta.

Autojuhid peavad olema tähelepanelikud pimedas liikuvate jalakäijate suhtes, jalakäijad aga võimalikult hästi nähtavad, kasutades helkurit.

Hädasolijat märgates tuleks uurida, kas tal on abi vaja ja vajadusel helistada politsei hädaabinumbril 110 või häirekeskusesse numbril 112.

Ilmar Kahro
Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments