Piiskopilinnuse juhataja hakkab Haapsalut arendama

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ülla Paras. Foto: Arvo Tarmula
Ülla Paras. Foto: Arvo Tarmula
Ülla Paras. Foto: Arvo Tarmula

Ülla Paras, kes on vastutanud Haapsalu piiskopilinnuse tegemiste eest, asub uuest aastast tööle Haapsalu linnavalitsuses arenguspetsialistina.

Arenguspetsialisti konkurss oli tugev, aga Ülla Parase kasuks rääkis tema kogemus, ütles linnapea Urmas Sukles. Paras on piiskopilinnuses algusest lõpuni ellu viinud kaks suurt europrojekti, hulga väiksemaid töid igal aastal peale nende.

Ka linnavalitsuses tuleb Parasel tegelda nii käimasolevate projektidega nagu aurulaev ja Vikerkaare lasteaia renoveerimine, kui ka uute töödega, nimetas Sukles. Tegelda tuleb veel linna ja maakonna arengukavaga.

„Ülla on Haapsalus askeldanud ja tal on pilt ees,” ütles Sukles. „Teistel sellist kogemust ei olnud.”

Haapsalu ja Läänemaa muuseumides piiskopilinnuse juhatajana töötav Ülla Paras ütles, et kuigi tal tuleb praegu tegelda SA Haapsalu Piiskopilinnus likvideerimisega, on ta juba mingil määral kaasatud ka linnavalitsuse plaanidesse.

„Ootan põnevat tööd,” ütles Paras. „Suurte projektide elluviimine on närvesööv, aga lõpptulemus korvab kõik.”

Ülla Paras oli 1994–2004 Läänemaa muuseumi teadur. Linnusega tegeleb ta 2005. aasta algusest, töötades linnavalitsuses projektijuhina. Kui 2005. lõpus muudeti piiskopilinnus sihtasutuseks, sai Paras selle juhiks.

Ülla Paras on lõpetanud Tartu ülikooli ajaloo erialal ja saanud Haapsalu kolledžist riigiteaduste magistrikraadi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
10 aastat tagasi

Kes hakkab Haapsalu Sotsiaalmaja arendama?
Seni ei ole kuulda, millal sotsiaalmaja päikesega sobivuses juhi kohale konkurss kuulutatakse või on keegi onupoeg-tütar tagatubades aetava poliitika isiklikest veendumustest, eelistustest lähtudes varjatult paika pandud. Olukorras, kus linnavalitsuse toetussuutikus väheneb iga kuu uue aselinnapea 1750 € palga ulatuses, ilmelt survestatakse uut juhti vallavaeste supi hinda tõstma, seda meie linna endi kehvikutele, heidikutele ja penskaritele, kelle igapäevane kangelastegu on elamiskulude maksmine. Supp, kui oluline võimekuse mõõdupuu, peab otsutama kas selekteeritu on usaldatud kohal piisavalt tugev.
Loodame sotsiaalmaja juhi kabineti uks, mille võtmeks on inimene, avaneb juhtimiseks ainult sellele, kellel südameharitusest oluliselt puudu ei ole.