Politsei: Heitlik ilm nõuab hoolikat ja rahulikku liiklemist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna õhtust alates on lähipäevadeks oodata heitlikku ilma, mistõttu tuleks kõigil autojuhtidel ja jalakäijatel olla liikluses eriti hoolas. Üle tasuks vaadata ka oma sõiduki tehnilise seis ning varustus, edastas politsei pressiesindaja.

„Muutlikust õhutemperatuurist ning kohatisest lumetuisust tekkinud libedus ja halb nähtavus muudavad teeolud üsnagi keeruliseks. Kindlasti peaksid autojuhid hoidma korralikku pikivahet ning ristmikule või ülekäiguraja juurde jõudes hoo juba varakult maha võtma. Ka tasuks välja otsida lumekaabitsad ja harjad, et enne sõidu alustamist autoklaasid korralikult puhtaks teha. Kõigil, kes veel ei ole jõudnud oma auto suverehve talverehvide vastu vahetada, tuleks see kiiremas korras ette võtta, sest alates homsest, 1. detsembrist on talverehvide kasutamine kohustuslik,“ märkis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Elari Kasemets.

Kasemets soovitas ka kõigil autoomanikel veenduda selles, et rehvide seis vastaks nõuetele ning kaitseks liiklejate ohutust. „Kulunud mustriga rehvid tuleks kindlasti uute ja korralikumatega asendada, sest päevi näinud rehvid suurendavad riski sattuda liiklusõnnetusse,“ selgitas Kasemets tervise ja elu pealt kokkuhoidmise riske.

Täna õhtul alates kella 18 on Tallinnas registreeritud juba tavapärasemast rohkem liiklusõnnetusi, õnneks ei ole keegi neis viga saanud. Politsei paneb südamele valida ilmale vastav sõidustiil ning mitte liigselt kiirustada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Estella
10 aastat tagasi

Always the best content from these prgdooiius writers.

server rack
10 aastat tagasi

Really informative post.Thanks Again. Really Great.

Costa Mesa
10 aastat tagasi

Really informative post.Much thanks again. Fantastic.

make money online
10 aastat tagasi

Thank you for your article.Really thank you! Cool.