Lihula sai elava jõulupuu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihula 5,5 meetri kõrgune jõulupuu on maasse istutatud, jõulutuled süttivad kuusel pühapäeval. Foto: Arvo Miilmets
Lihula 5,5 meetri kõrgune jõulupuu on maasse istutatud, jõulutuled süttivad kuusel pühapäeval. Foto: Arvo Miilmets

Lihulalased said sel nädalal omale elus jõulukuuse, mis istutati peatänava äärde traditsioonilisse kohta.

Puu on praegu 5,5 m kõrgune. “Loodame, et aastatega kasvab,” ütles mitmeid aastaid jõulupuu toomist korraldanud Lihula Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Arvo Miilmets.

Püsiv kuusk on Miilmetsa sõnul igal aastal Lihulasse toodavast jõulupuust tunduvalt odavam. “Lihulast on ära kadunud tõstukid ja kraanad – et suurt kuuske tuua, peaksime vahendeid hankima Haapsalust ja Pärnust ja see läheb kalliks,” selgitas Miilmets.

Peamiseks peab elava puu toomise mõtte autor siiski rohelist mõtteviisi. “Lihula on rohelise mõtlemisega koht ja elusa jõulupuu olemasolu loomulik,” ütles ta.

Idee tuua Lihulasse paikne jõulupuu sai Miilmets oktoobris, kui Mustamäe linnaosa valitsus istutas Tallinna Männi parki elusa kuuse.

Suuri istutamiseks mõeldud kuuski kasvatab Karukäpa puukool Luual. “Senimaani nad hindavad kasvamaminekut väga heaks,” rääkis Miilmets. “Eks kevad ja suvi näitavad kätte.”

Kolmapäeval Lihulasse jõudnud kuuse aitasid kohalikele armsaks saanud paika istutada spetsialistid OÜst Segmention.

Lambid süüdatakse Lihula uuel kuusel esimese advendi pühapäeval kell 15.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nouveau maillot PSG
10 aastat tagasi

excellent submit, very informative. I wonder why the other specialists of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I’m sure, you have a great readers’ base already!
nouveau maillot PSG http://maillotpsgpascher.oursland.org/

kas
10 aastat tagasi

Miilmets võib selle ideega oma sulgi ehtida?? Või oli see ka tema mõte, kui mitu aastata tagasi istutati kultuurimaja juurde noor kuusk kasvamaks Lihula linna jõulupuuks???