Raamatukogu perepäev tutvustab saarte kultuuri

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval toimuv Haapsalu raamatukogu pikkade traditsioonidega perepäev on seekord pühendatud saarte kultuurile.

Perepäeva “Saarelt saarele läbi Läänemaa” korraldaja Marika Matvei sõnul tuli saarte teema mõte kultuuripärandi aastast. “Kultuuripärandiga tegeleme raamatukogus muidugi kogu aeg, aga nüüd tahtsime perepäevale lisateemat,” selgitas Matvei.

Lapsed on oodatud keskpäeval raamatukogu lugemissaali koos kirjanik Veronika Kivisillaga rahvapärimuslikke laule laulma ja mänge mängima. Kell 14 saavad kahe- või kolmeliikmelised võistkonnad osaleda muhulase Ivo Linna korraldatavas saarteteemalises mälumängus. Huvilised võiksid ennast reedeks teada anda. “Kuid saab ka kohapeal,” lubas Matvei.

Saareelust räägivad kell 16 lugemissaalis vormsilased Meeme Veisson ja Riina Kaabel ning hiidlased Urmas Lauri ja Kairi Pall. “Jutustavad sellest, mis elu saarel ikkagi elatakse ja mis eristab saareelanikke teistest,” ütles Matvei.

Kell 13 räägib Marko Valker lugemissaalis saartel ja laidudel pesitsevaist lindudest.

Kell 15 avatakse fuajees noorte vaba lava. Idee sündis Matvei sõnul noorte omaloomingu õhtutest, kus esinetakse väikeses ringis. Nüüd saavad julgemad noored end näidata laiemale publikule helivõimendusega laval. “Näidatakse kunsti, loetakse luuletusi ja tehakse muusikat,” loetles Matvei.

Terve päeva jooksul on fuajees tasuta raamatute laat, kust igaüks saab viia koju teiste toodud hästi hoitud teoseid. Kodustelt riiulitelt võib lisa tuua laupäeva keskpäevani, lubas Matvei. Uusi raamatuid on müümas kolm kirjastust – TEA, Petrone Print ja SE&JS –, oma teoseid tutvustavad ja müüvad Läänemaa kirjanikud Ene Pajula ja Ester Kõrvits ning pärandkultuuri uurija Lembitu Twerdiansky ja kunstnik Epp Maria Kokamägi. Oma käsitööd ja rannarootsi kultuuri tutvustavat kirjasõna müüvad Rannarootsi muuseumi neljapäevamemmed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments