Läänemaa laskurid tõid noorte meistrivõistlustelt neli medalit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kaisa Kuusik võitis

Läänemaa spordikooli õpilased saavutasid Eesti kuni 16aastaste meistrivõistlustel laskmises 4 medalit: 3 hõbeda ja 1 pronksi. Kõik medalid tulid püstolilaskmises.

Kolme medali võitmisega sai hakkama Kaisa Kuusik (pildil). Hõbemedal õhupüstoli harjutuses 40 lasku tuli 355 silmaga. Tegemist on juba korraliku tulemusega ja tüdruku isikliku rekordiga. 342 silmaga sai samas 6. koha Kerli Neljas. Poiste arvestuses 4. koha sai 347 silmaga Ott Kaljura.

Teine hõbemedal tuli Kaisa Kuusikule spordipüstoli 30 lasku ringmärgi harjutuses 260 silmaga. Medalikonkurentsis oli ka Kerli Neljas, kuid viimane seeria kukutas ta lõppkokkuvõttes 247 silmaga viiendaks.

Poiste samas harjutuses jäi kaks silma medalist puudu Hendry Viiral. 256 silma andsid 4. koha. Ilusa laskmise enda kohta tegi selles harjutuses Ekke Alar Toomingas – isiklik rekord 242 silmaga ja kümnes koht.

Siluetilaskmises tuli hõbemedal poiste arvestuses Ott Kaljurale 271 silmaga. Tüdrukute konkurentsis said meie Kaisa Kuusik ja Viljandi laskur võrdse silma 264, mis oli 2.–3. tulemus. Reeglite järgi toimub selles harjutuses medalikohtadele ümberlaskmine. Viielasulises lisaseerias sai viljandlanna 46 silma ja meie Kaisa 44 silma – seega pronksmedal.

Püssilaskuritest oli parim Martten Tiitsma, kes laskis välja isiklikud rekordid lamades harjutuses 30 lasku 279 silmaga (9. koht) ja standardiharjutuses 251 silmaga (8. koht).

Paraku ei võimalda meie aegunud varustus püssilaskmises teiste laskmiskeskustega konkureerida. Ettepoole tulid meie püssilaskuritest Narva, Männiku, Rapla, Elva noored, kes kohalike Kaitseliidu malevate kaasabil on saanud enda kasutusse tänapäevase relvastuse.

Mati Seppi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments