Linnavalitsus võttis vastu vaidlust tekitanud planeeringu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnavalitsus võttis vastu Kreutzwaldi tänava planeeringu, mis arutelude käigus ja ümbruskonna inimeste arvamusi arvesse võttes tegi läbi täieliku muutumise.

Esialgu oli 3060 ruutmeetri suurusele endisele tööstusalale Kreutzwaldi 13 planeeritud kuni viis 2-3korruselist linnavilla tüüpi hoonet, igas paar-kolm korterit. Kuid pärast avalikke arutelusid ja ümbruskonna inimeste soovide ärakuulamist muutis Guru Orojekt OÜ planeeringut ja kavandas planeeritavale maa-alale neli väikeelamukrunti.

Kuigi osade planeeringute puhul on eskiisi avalik arutelu kohustuslik ja osade puhul mitte, soovitab Haapsalu linnaarhitekti Anu Joost neid ikka korraldada. „See võimaldab kõige lihtsamal moel saada infot, mida planeerija või linanametnik ei tea ja aruteludes selgub, mis võib naabritele probleem olla,” ütles Joost.

Kreutzwaldi tänava planeeringu puhul viisid eskiisi arutelud linna üldplaneeringu muutmiseni. Kui linna üldplaneering võimaldas krundile ehitada kuni kolmekorruselisi hooneid, siis nüüd muutus maa sihtotstarve väikeelamumaaks.

Planeeringuga on kavandatud üksikelamukruntidele ehitusõigus ja arhitektuursed hoonestustingimused. Krurndile võib ehitada kuni kahekorruselise üksikelamu ja ühe ühekorruselise abihooone. Määratud on kommunikatsioonide põhimõttelised asukohad, parkimise ja heakorra põhimõtted. Elamukruntidele ligipääsemiseks on planeeritud tupiktänavalõik.

Detailplaneeringuga saab tutvuda 15. novembrist 12. detsembrini Haapsalu linnavalitsuse fuajees ja Haapsalu kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments