Soe sügis hoiab rändlinde paigal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sookurg. Foto: Tarvo Valker

Kuna miinuskraadid pole veel võimust võtnud, võib Eestis seniajani kohata linde, kes peaksid juba ammu olema lõuna poole lennanud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ühe tavatult hilisel ajal kohatud tegelasena tõstis Läänemaa linnuklubi esimees Tarvo Valker esile randtiiru, keda vaadeldi hiljuti Haapsalu lahe ääres. Tavaliselt lahkuvad rändtiirud Eestist juba augusti viimasel või septembri esimesel nädalal.

Suured sookureparved lahkusid õigel ajal, ent üksikuid kurgesid võib kohata siiani. Kahe pojaga sookurepaarile sattus Valker näiteks Noarootsis.

Erakordne on tänavusügisene Eestit tabanud vöötkakkude sisseränne. Neid idanaabrite taigametsades elavaid kakulisi on sel sügisel vaadeldud juba 20 korral. Senine rekord oli 2005. aasta sügisel ja järgnenud talvel, kui vöötkakku vaadeldi 13 korral.

Valker ennustas, et kuna tavaliselt algab hea vöötkakuaeg alles novembris, on neid suure tõenäosusega siia veelgi oodata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments