ERRi valimispöördumiste projektis osales 239 kandidaati

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) valimispöördumiste projektis osales nelja nädala jooksul kokku 239 kandidaati 119 omavalitsusest.

Kolmeminutilise videopöördumisega ETV2 telesaates “Vali mind…” osalemist kasutasid enim Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esindajad, teatas Eesti Rahvusringhääling BNSile. Kõige rohkem esinejaid oli Harjumaalt.

Läänemaa kandidaatidest kasutas võimalust televisiooni kaudu oma seisukohti tutvustada 11 inimest: 1 Kullamaa, 1 Vormsi, 1 tulevase Lääne-Nigula, 2 Martna, 1 Ridala, 1 Lihula ja 1 Nõva vallavolikokku ja kolm Haapsalu linnavolikokku kandideerijat.

Erakondadest oli saadetes 137 esinejat, valimisliitudest 91 ja üksikkandidaate oli 11. Kõige aktiivsemalt kasutasid rahvusringhäälingu pakutud võimalust IRLi kandidaadid, järgnesid SDE ning Reformi- ja Keskerakond. Valimistel osalevate valimisliitude üldarvust oli saadetes esindatud 53 protsenti. Nimekirjade üldarvust oli enim esindatud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Viieteistkümnest maakonnast olid enim esindatud Harjumaa 63 kandidaadiga, Pärnumaa ja Tartumaa kumbki 22 ja Ida-Virumaa 16 osalejaga.

Projekti vedajate hinnagul said televaatajad ja portaali valimised.err.ee külastajad ülevaatliku pildi Eestimaal toimuvast. Kõneldud teemad, probleemid ja tulevikunägemused andsid aimu omavalitsuste ühistest ja erinevatest muredest. Räägiti ka üleriigiliselt tähtsatest teemadest, sest omavalitsuste volikogudesse pürgijad peavad koostööd väga tähtsaks.

„Kandidaadid, kes ERRi loodud võimalust kasutasid, tulid salvestusele hästi ettevalmistatult, konkreetse mõttega, targalt struktureeritud esitusega,“ rääkis saate “Vali mind…” tegevprodutsent Tiit Kimmel. “Esinejad olid silmnähtavalt uhked enda üle, kui pöördumine õnnestus,” märkis ta ja lisas, et sisulistel põhjustel ei jätnud rahvusringhääling näitamata ühtegi pöördumist.

Klipid olid esmaesitusena eetris ETV2-s päeval algusega kell 14.30, kordusena kohe pärast esmaedastust ja öösel kella 00.30–2 vahel. TNS Emori telemõõdikuuringu andmetel vaatas päevasel ajal kandidaatide esinemisi vähemalt ühe minuti jooksul keskmiselt 6000 inimest. Öisel ajal vaatas kandidaatide esinemisi keskmiselt 4000 inimest.

Valimisportaalis valimised.err.ee on klippe vaadatud praeguseks 153 845 korda, mis teeb 644 vaatamist esinemise kohta

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments