Haapsalu epeevehklejad olid Soomes edukad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vasakult: Johanna Bergdahl, Kristina Kuusk, Erika Kirpu, Katrina Lehis. Foto: vehklemisliit
Vasakult: Johanna Bergdahl, Kristina Kuusk, Erika Kirpu, Katrina Lehis. Foto: vehklemisliit

Soomes Turus peetud naiste epee MK-satelliitturniiri võitis Kristina Kuusk (En Garde), kes alistas finaalis 2010. a juunioride maailmameistri rootslanna Johanna Bergdahli 15:12. Kolmandad kohad teenisid Erika Kirpu ja Katrina Lehis (En Garde), teatas vehklemisliit.

Kuusk, kes alagrupiturniiri järel omas esimest asetust, oli play off avaringis vaba. Kaheksandikfinaalis alistus talle rootslanna Kinka Barvestad tulemusega 15:11 ning seejärel võitis ta kahte kodust konkurenti: veerandfinaalis Irina Embrichi 15:10 ja poolfinaalis Katrina Lehist 15:8.

Päev varem saavutas samal turniiril esikoha valitsev maailmameister Nikolai Novosjolovk, kes finaalis alistas haapsallase Sten Priinitsa torgetega 15:12.

Teel finaali alistas kahekordne maailmameister Novosjolov esmalt 64 parema hulgas kaasmaalase Henry Pähna 15:3, seejärel teise Eesti vehkleja Eduard Lebedevi 15:1, kaheksandikfinaalis USA esindaja Herman Bonneri 15:6, veerandfinaalis rootslase Joar Sundmani 15:9 ja poolfinaalis soomlase Teemu Seeve 15:5.

Priinits oli 64 parema hulgas parem soomlasest Teemu Tokolast 15:9, pääsul kaheksandikfinaali alistas ta sama tulemusega rootslase Victor Von Plateni, 16 parema hulgas 15:7 kaasmaalase Jüri Salmi, veerandfinaalis ameeriklase Samuel Freimani 15:6 ja poolfinaalis soomlase Kasper Roslanderi 15:8.

Novosjolov teenis võiduga neli ja Priinits kolm MK-punkti.

Haapsallane Peeter Turnau sai 12. koha. Kokku osales 89 meesvehklejat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments