Juhtkiri: Isikuvalimised

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Risti, Taebla ja Oru valla inimesed on tänu oma otsusele moodustada kolme valla asemele ühisvald juba peaaegu terve aasta olnud mõnes mõttes katsejänesed.

Esmalt tehti nende najal selgeks, kas on võimalik, et inimesed vabatahtlikult loobuvad tükikesest oma koduidentiteedist. Kas võib tõesti olla, et vallajuhid loobuvad oma tööst ja leivast?

Valimised tõid uusi küsimusi. Selgeks on saanud, et ei tekkinud „piirkondlikke parteisid” — kõik nimekirjad on haaranud endasse iga piirkonna esindajaid.

Suur eksperiment seisab nüüd ees valijail. Suurem osa teisi eestlasi saab valimisotsuse tegemisel lähtuda erakonna või valimisliidu lubadustest või programmist.

Lääne–Nigula puhul panid ühinejad juba enne liitumisotsust põhjaliku uue valla esimeste aastate tööplaani kokku ja kõik nimekirjad lubavad seda ka järgida. See aga ei tähenda, et uuele vallale hoogu sisse anda oleks lihtne. Tööd ja vastutust on ees ootamas rohkemgi kui senistes kiratsevais väikevaldades.

Järelikult tuleb valida inimesi, kes suudavad uue valla tööle panna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments