0

Juhtkiri: Kui oluline on juht

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ühest küljest on valimised Noarootsis tänavu täiesti erakordsed. Üle 20 aasta valda juhtinud Keskerakonna endine esinumber Ülo Kalm enam ei kandideeri. Ei kandideeri ka 2009. aastal Kalmu troonilt tõuganud Rein Vatku. Koos kahe liidri suundumisega Haapsalu poliitikasse ei kujune Noarootsis tänavu välja ka valimisduelli. Kahe 2009. aasta suure jõu liikmed on jagunenud viide nimekirja.

Teisest küljest, kõik teised volikogu liikmed peale Kalmu ja Vatku kandideerivad ka tänavu, paljud neist oma nimekirja esirinnas. Nii näitab tänavu valitav volikogu, kui palju kahe liidri lahkumine vallas tegelikult määrab. Kas palju või vähe, selgub pärast 20. oktoobrit.

Eriti huvitav on jälgida, mis saab regionaalministri tõmbekeskuste kavast, mille järgi peaks Noarootsi nelja aasta pärast liituma Haapsalu ringkonnaga. Praeguse volikogu ainsad liitumismeelsed saadikud olid ju samuti Ülo Kalm ja Rein Vatku.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz