Kairo Kivi on Balti meister ja Eesti MV teine

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Raahel Apsalon
Foto: Raahel Apsalon

Läänemaa kardisportlase Kairo Kivi (17) jaoks on järjekordne hooaeg kohe läbi saamas. Üheksandat hooaega on siiamaani ilmestanud sõna „edukas“. Kairo on võtnud osa 13 võistlusest, millest ta on olnud poodiumil 11 korral: viis esimest kohta, kolm teist kohta ja kolm kolmandat kohta.

Kairo sõidab teist aastat klassis Rotax Max Senior, kus kiirusega võtavad mõõtu noormehed/neiud alates 15. eluaastast.

16.–18. augustil peeti Tabasalu kardirajal Balti meistrivõistluste viimased etapid. Sel hooajal võitis Kairo Balti meistrivõistluste kuuest etapist neli ning talle ulatati Balti meistritiitli karikas. Selle tulemusega kaasnes ka pääse kardispordi 14. maailmakarikavõistlustele (14th Rotax Max Challenge Grand Finals). Rotax Max Challenge maailmakarikavõistlused peetakse kord aastas ning sinna pääsevad iga riigi/piirkonna parimad kardisõitjad kutsete alusel. Kui kodurajal mängib suurt rolli võistlejate enda tehniline varustus, siis maailmakarikavõistlused teeb huvitavaks just see, et kõikide sõitjate tehniline varustus on võrdne (kardid ja mootorid loositakse kohapeal).

Mõõtu võetakse neljas võistlusklassis (Rotax Max Junior, Rotax Max Senior, Rotax Max DD2 ja Rotax Max DD2 Masters), igas klassis 72 sõitjat. Võistlusi alustatakse treeningsõitudega, millele järgnevad kvalifikatsioonisõidud ja lohutussõit.

Kvalifikatsioonisõitudest ja lohutussõidust pääseb edasi finaali 34 sõitjat. Sel aastal toimuvad maailmakarikavõistlused Ameerika Ühendriikides New Orleansis Nola Motorsport ringrajal 13.–16. novembril. Kairol on maailmakarikavõistlustel kaasa teinud kahel aastal. Ta peab oma kardisportlase karjääri kõige eredamaks sündmuseks osalemist 2009. aastal MK-l, kus ta saavutas 72 võistleja seast 9. koha ning tegi oma klassis (Rotax Max Junior) võistluste kõige kiirema ringiaja.

21. septembril peeti Tabasalu kardirajal Eesti meistrivõistluste viimane etapp, kus Kairole ulatati teise koha karikas. Eesti meistrivõistluste etappide kokkuvõttes saavutas ta kindla teise koha.

Tuleval nädalavahetusel toimub Läti meistrivõistluste viimane etapp Madona kardirajal. Kairo juhib seda arvestust 44 punktiga.

Kairo tänab kõiki oma toetajaid ja fänne hea hooaja eest. Tema eesmärk on koju tuua veel Läti meistritiitel ning esineda maailmakarikavõistlustel Ameerika Ühendriikides nii hästi kui võimalik, pakkuda konkurentsi maailma parimatele kardisõitjatele ning esindada oma kodumaad Eestit ning Läänemaad.

Karita Kivi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments