Janno Jürgensi “Distants” võitis Viini filmifestivalil auhinna

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viini filmifestivali auhinnakujud
Viini filmifestivali auhinnakujud

Haapsallase Janno Jürgensi lühifilm “Distants” võitis Viinis festivalil Let’s CEE Film Festival lühifilmide rahvusvahelises võistlusprogrammis parima filmi auhinna, teatas produtsent Kristjan Pütsep.

13.–21. septembrini toimunud festivalil võitis parima täispika mängufilmi auhinna Rumeenia režissööri Adrian Sitaru film “Domestic”, parima dokumentaalfilmi auhinna Bulgaaria lavastaja Svetoslav Stoyanovi film “Poslednite chernomorski pirati”.

Teist korda toimunud festival keskendub Ida- ja Kesk-Euroopa kinole, lühifilmid osalesid programmis esimest korda.

“Distantsi” festivaliteekond algas mullu Locarno filmifestivalilt Šveitsis. Film on osalenud festivalidel Belgias, Hollandis, Kõrgõzstanis, Prantsusmaal, Leedus, USAs, Columbias, Indias, Armeenias ja mujal. “Distants” võitis Hispaanias festivalil Huesca International Film Festival rahvusvahelises võistlusprogrammis Francisco Garcia de Paso auhinna, mis antakse kõige paremini inimlikke väärtusi edasi andvale lühifilmile.

Järgmisena on film kavas novembris Poolas filmifestivalil Cinergia.

24-minutiline “Distants” kujutab kalaretkele suundunud isa ja poega, kes kohtuvad merele laskunud udus millegi ebamaisega. Isa ja poega mängivad Väino Laes ja Indrek Ojari.

Haapsalust pärit Janno Jürgens on lõpetanud Balti filmi- ja meediakooli režii eriala ning teinud mitmeid auhinnatud lühifilme. Filmi tootis OÜ Alasti Kino.

Filmi treilerit näeb siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments