Haapsalu fotokonkursi peaauhinna võitis Rita Helisma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Rita Helisma
Foto: Rita Helisma

Haapsalu linna fotokonkursi „Mis on sellel pildil valesti?“ peaauhinna võitis Rita Helisma.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul oli Rita Helisma piltides tunda, et need on tehtud linna heaolu pärast muretsedes. “Rita oli näinud Haapsalu valupunkte ning need ka osavalt ning kohati kunstiliselt üles võtnud,” märkis Sukles. Helisma pildid hõlmasid kogu linna.

Võitja saab auhinnaks 100 eurot, teatas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Peaauhinnale lisaks anti välja kaks 20 euro väärtusega eripreemiat, need said Jaanus Rankla ja Merilin Kaustel-Lehemets.

Jaanus Rankla saadetud piltidel oli lihtsalt korrastatavad probleemikohad, mida enam tähele ei panda, kuna neist kõnnitakse iga päev mööda ja silm on juba probleemiga harjunud.

Merilin Kaustel-Lehemetsa saadetud pildid kandsid pealkirja „Kui rong ei tulegi“. Suklese arvates oli sellest seeriast ühe pildi puhul tegemist väga sügavamõttelise pildiga, mis puudutab endas inimeste lahkumist Haapsalust ning näitab, et raudteeühenduse taastamine aitaks seda ehk leevendada.

Linnapea lubas, et kõik pildid riputatakse üles Haapsalu linnavalitsuse esimese korruse fuajeesse ning pärast probleemse koha kordategemist hakatakse neid järjest maha võtma.

Haapsalu linna väljakuulutatud fotokonkursile laekus pea sada pilti ning žürii hindas pilte, autoreid teadmata.

Fotokonkurss
Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Fotokonkurss
Foto: Jaanus Rankla

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rita Helisma - ajas edasi, aastal 2017
7 aastat tagasi

Küllap pidi sel põhjus olema, miks ma täna siia ajaloorännakule (2013) Lääne Elu veergudel sattusin. Täna on 19.jaanuar 2017. Lugesin uuesti artiklit ja kommentaare. Mõni neist on päris mõru. Nagu kunagi lubatud sai, on need pildid “Haapsalu murepildis” avalikud. Igaüks võis/saab näha, kas ma ikka tõesti ühe pildiga, ühe probleemiga fotokonkursil tunnustust sain. Lp hr linnapea, Urmas Sukles, on kenasti öelnud, et minu fotod hõlmasid kogu linna. Siis oli aasta 2013, nüüd on aasta 2017. Mul on hea meel, et Haapsalu on ajas edasi veidi enam renoveeritud oma välisilme poolest. Tubli töö. aitäh. Minu piltidel olevatest objektidest ei ole lahendust… Loe rohkem »

mnjah
10 aastat tagasi

Mnjah, Kui see lomp on nüüd Haapsalu valupunkt, siis peaks selliseid konkursse korraldama igal nädalal (peale vihma). Korraldajad võiksid siinkohal konkursi reeglid üle lugeda (mida sooviti näha ja milleks). Igatahes ootan huviga, mis antud lombialuse teelõiguga nüüd ette võetakse? Freesitakse üles ja tõstetakse kõrgemale?

.....
10 aastat tagasi
Reply to  mnjah

Ühinen öelduga. Kui tõesti oli konkrsi mõte linna valupunktid, siis selge on see too foto ei toonud seda mida ilmselt taotleti. Vihmade aegu on kogu linn üks suur uputus. Ma muidugi ei taha maha teha võitja fotot, pildistajal on olnud silma ja seda oleks pidanud ka žürii taotluslikult kohe välja ütlema. Arvan, kui hr Rankla oleks seda arvestamise võimalust teadnud, siis oleka ta ehk võinud mõne linnutopise ka laterna peale istutada ja arvan, et tulemus oleks vaat, et paremgi. Aga olgu. Korraldajal ikka juhtub ja tema on ikka otsustaja. Tegelikult oleks parim hindaja olnud linnakodanik, kes võinuks ka linnavalitsuse fuajeesse… Loe rohkem »

Suurem pilt
10 aastat tagasi

Ainaga nõus. Kui aga võidupilti natuke laiemalt vaadata, mitte vaid seda konkreetset lompi Haapsalu TÜ krundil, siis on sellel veel vähemalt kaks korda tegemist vajavat “objekti”. Esimene neist on teispool Tallinna maanteed korruselamute kõrval kulgev kuumaastikku meenutav kõnnitee. Eriti hull on seda kõnnitee lõiku läbida pärast suuri vihmasadusid ja lume sulamise ajal – kõnnitee on ümbritsevatest haljasaladest madalamal ja veel pole kusagile valguda. Teine “objekt” või õigemini selle puudumine tuleb ilmsiks kui võidupilti natuke vasakule laiendada – Niine põiktänav lõpetab kõnnitee ja edasi algab parkla, kus jalakäijatel tuleb kulgeda oma osavusele, autojuhtide armulikkusele ning (talvel) krundiomaniku hoolivusele lootes. On hea,… Loe rohkem »

kati
10 aastat tagasi

Tore konkurss ju. Miks peab vinguma ja teisi halvustama. Kõik võisid ju osa võtta, mitte ainult suured fotograafid. Ja uputused tänavatel iga suurema vihmaga ju on probleem. Teine pilt on ka väga hea.

Fotograaf
10 aastat tagasi

Profipildist on asi ikka väga kaugel.Õppimist on veel palju.

Sass
10 aastat tagasi

Mis sellest arvutist ikka keerutada, ega vihm mujalt ei tule kui taevast.

Urmas Sukles
10 aastat tagasi

See ei olnud kunstiliste , profifotode konkurss, aga see “lombi” foto pälvis oma vägagi huvitava olemusega tähelepanu. Keerake arvuti tagurpidi ning vaadake siis seda pilti. Täiesti teine pilt – proffi tehtud kunst !!

Rita Helisma
10 aastat tagasi

Tänan Ainat omalt poolt uue hommiku päikesega koos! Ja minu vastus on hea sõna lausuja(i)le. Esitasin konkursile 11 murekohta koos sinna juurde kuuluvate kirjeldustega “Mis on sellel pildil valesti”. Osavõtutingimused olid kõik korrektselt täidetud. See, millise pildi avaldas minu fotodest Lääne Elu, on Haapsalu linnavalitsuse ja Lääne Elu kokkuleppe küsimus.
Näitust, mida lubab härra linnapea, lähen kindlasti minagi uudistama. Kui midagi teha, siis teha seda hästi ja kui midagi ette võtta, siis ikka innu ja pühendumisega. Ning algusest lõpuni.
Jõudu kõigile olla positiivne – see on hea elu saladus.

Arnold
10 aastat tagasi

Õnnitlen, Rita !

Rita Helisma
10 aastat tagasi
Reply to  Arnold

Tänan, Arnold!

sssss
10 aastat tagasi

võidu pilt on ikka mõttetu küll, teine koht on lahe