Kekkilä Niibi tehas võõrustas kasvuturba turustajaid

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Eesti eksootika: Niibi tehases angaari lükatud turbapätsid äratasid külalistes suurt huvi, neid pätse katsuti käega ja neid pildistati. Foto: Katrin Pärnpuu
Eesti eksootika: Niibi tehases angaari lükatud turbapätsid äratasid külalistes suurt huvi, neid pätse katsuti käega ja neid pildistati. Foto: Katrin Pärnpuu

Täna külastas Kekkilä Eesti tehast Niibis 80 külalist Euroopast, Ameerikast ja Aasiast.

Enne kui kaks suurt turismibussi külalised Niibi tehase õuele maha puistas, vaatasid külalised, kuidas rabas turbavarumine käib. Tehases näidati, kuidas valmib turbast täpselt doseeritud ja timmitud kasvuturvas, mida Kekkilä võtmekliendid suurtele aianditele müüvad.

Kekkilä Niibi tehases toodetud kasvuturvas jõuab praegu 58 riiki, sh ka Hiina ja Mehhikosse, lähemaist maadest nagu Itaalia ja Hispaania rääkimata. Niibi tehase õuel jalutas ringi neli taliast, oli turustajaid Peruust, Mehhikost, Marokost, Prantsusmaalt jm.

Tailane Chumjate Maladham ütles, et nemad müüvad Kekkilä turvast kolmandat aastat. Kekkila konkurent on Tais üks Saksa firma, kes müüb oma tooteid juba kümme aastat. Tailased hindasid Kekkilät kvaliteedilt siiski paremaks. Ka jäid nad rahule Niibis nähtuga.

„Kvaliteet ja usaldusväärsus on need, millele meil väga suurt rõhku pannakse,” ütles Maladham. Näiteks ei tohi kasvuturbas olla umbrohuseemneid.

Peruulane Juan Carlos Li ütles, et Kekkilä on Peruus tuntud nimi, seal kasutatakse Kekkilä kasvuturvast peamiselt köögivilja, näiteks tomati ja paprika kasvatamiseks.

Niibi tehase juhil Raoul Johansonil oli hea meel Maroko esinduse osalemise üle, sest Marokos läheb hästi peene fraktsiooniga kasvuturvas, mis sobib seemnete idandamiseks.   Keskmise fraktsiooniga kasvuturvas sobib taimede kasvatamiseks. Ka Mehhikosse läheb suuresti peene fraktsiooniga kasvuturvas ja sealtki olid edasimüüjad kohal.

Niibi tehase tootmisjuht Kristjan Kotkas ütles, et külalisi huvitab, kuidas nende toode valmib. Alguses võis neile tunduda, et mis seal ikka nii väga keerulist. Et aga seda kasvuturvast kasutatakse enamasti täisautomaatsetes kasvuhoonetes, peab kõik olema ülimalt täpne ja kvaliteet maailmatasemel.

Kekkilä toodete turustajad–võtmekliendid saabusid Eestisse esmaspäeval ja nad lahkuvad kolmapäeval.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments