Juhtkiri: Bluusiks valmis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Augustibluusi korraldajad võivad taas käsi kokku lüüa ja üksteist õnnitleda — rekordhulk kuulajaid, suurepäraste muusikutega programm. Mitmed esinejad kiitsid publikut ja festivali üleüldist mõnusat olemist. Jan Uuspõld nimetas bluusi „tõeliseks kultuuriürituseks”.

Ühest küljest on korraldajail vedanud, et selle nišimuusika armastajad on rahulikumad inimesed. Peakorraldaja sõnul panebki bluus endasse vaatama, ununeb lällamine ja alkoholikesksus.

Mis aga kõige olulisem, festivaliks ja selle külastajate vastuvõtmiseks oli seekord valmis kogu Haapsalu — nii hommikukohvi pakkujad kui ka öised usinad taksojuhid, kes pidulised ka kella 5–6 ajal hommikul koju viisid. Muidugi on söögikohti linnuse ümbrusse juurde tulnud, kuid varasemaist aastaist erinevalt hoiti uksi lahti ka nii kaua, kui rahvast jagus. Lõpuks ometi kostis kohalike ettevõtete vastuvõtuvõime ja teenindusvalmiduse kohta kiitust rohkem kui nurinat. Aega on see võtnud, aga asja on saanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments