Haeskas tähistatakse laupäeval 735. aastapäeva

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haeska külaseltsi juhataja Aime Koit rääkis, et külapäeva pidulikum osa on uue raamatu esitlus. Kui viis aastat tagasi esitleti trükist “Põline Haeska”, siis nüüd ilmub teine osa, kus põhirõhk on ajalool ja esmajoones Haeska kooli ja külaseltsi tegevusel.

Päeva jooksul on küla kuues taluõues avatud kohvikud, mis pakuvad erinevaid toite. Näiteks üks kohvik on spetsialiseerunud pannkookidele, aga teine on mereteemaline ja pakutakse muuhulgas kiluvõileibu. “Mõtlesime sel aastal, et kohvikutes on õhkkond intiimsem ja nii on hea igasugu seiku meenutada ja juttu ajada,” selgitas Koit, miks otsustati muuta tavapärast seltsimaja õues olemise traditsiooni.

Kell 18 esitab SEE teater oma uut tükki “Hypermarket 2”, kell 19 esinevad rahvatantsurühmad Tammetõrukesed, Tammedaamid ja Haeska segarahvatantsurühm.

Pärast seda algab simman, kus seekord esineb ansambel Kullaketrajad. “Koostasime laulikud ja siis ansambel juhatab natuke ühislaulmist enne tantsimist,” sõnas Koit.

Seltsimajas on avatud väike käsitöönäitus ja fotonäitus küla ajaloost. Ka näidatakse uuesti Haeska külast tehtud filmi.

“Põhiline, et ilm nüüd kena tuleks,” avaldas Koit lootust. Siiski ei sega ei kuum päike ega väike vihmasabin üritust, sest seltsimaja õuele paigaldatakse varjuks ka mõned telgid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments