SEE teater toob lavale päevapoliitilise jandi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

SEE teatri õuel esietendub ülehomme päevapoliitiline jant ühes vaatuses pealkirja all „Hypermarket 2”, mis on mõne aasta eest menukalt mängitud „Hypermarketi” järg.

SEE teatri juht Marina Sillaste ütles, et kui „Hypermarketi” tegevus oli ükskõik millise poe ees ükskõik millises Eesti paigas, siis „Hypermarket 2” tegevus on kolitud poe taha, kus avatakse küla esimene taaraautomaat.

Avatava taaraautomaadi paneel on ehtne, Tallinnast tellitud ja kohapeale toodud. „Igavene raske,” sõnas Sillaste.

Automaati on tulnud avama ka kohaliku võimu esindaja. Esietendusel on selles osas Hannes Loss, edaspidi aga võib mängukohast olenemata näha kohalikke poliitikuid. „Valimised on tulemas,” sõnas Sillaste.

„Kogu värvikas galerii, kus võib ära tunda oma naabri, sõbra või iseendagi, käsitleb päevapoliitilisi sündmusi. Vastavalt sellele, mis on päevakajalisim, muutub ka tekst. Kaht päris ühesugust etendust ei pruugigi tulla,” ütles Sillaste.

Ülejäänud näiteseltskond on kirev. „Iga külapoe taga kohtab igasuguseid tüüpe, poest käib samuti läbi kirevat rahvast,” kirjeldas Sillaste.

Osa seltskonda on sama mis „Hypermarketis”, kuid on ka täiesti uusi tegelasi.

„Hypermarket 2” teksti on kirjutanud Roman Sultangirejev ja Arved Alas. Alas on ühtlasi lavastaja. Mõlemad astuvad üles näitlejana.

Samuti naerutavad publikut Mare Laide, Meeli Piirikivi, Aime Koit, Mario Maripuu ja Andres Urb. Näitlejaid riietab Margit Saarsoo.

Etenduse seob tervikuks muusik Karel Rahu. Osalevad ka Tõrviku (seeniorid) ja Westi (vilistlased) rahvatantsijad.

Etendused SEE teatri õuel algusega kell 19 on 1. augustil (avalik peaproov), 5. augustil (esietendus) ja 12. augustil. 3. augustil antakse etendus Haeska külapäevadel, kus kohaliku võimu esindaja rollis on kohalik poliitik Valli Ender.

Sügistalvel on kavas külalisetendused rahvamajades. Lavastus sünnib SEE teatri ja Haeska külateatri koostöös.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments