Haapsalu naised tutvusid jympaga

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihastreening on jympa üks osa. Foto: Siret Kosk
Lihastreening on jympa üks osa. Foto: Siret Kosk

Eile õhtul kogunesid 36 sportlikku haapsallannat promenaadi tantsupaviljoni, et tutvuda Rootsist pärit jympa-nimelise treeninguga. Huvilisi oli igas vanuses ja pärast trenni lahkusid kõik rõõmsate nägudega.

Treeningstiili tutvustas muidu Pärnus tegutsev Eesti ainuke jympa-treener Mai Peksen. Ta rääkis, et sattus trenni juurde juhuslikult, kuid armus selle lihtsusesse ja nii hakkas ta unistama jympa-treeneriks saamisest.

Sportliku ürituse korraldas SK Fitness MTÜ.

Jympa treeningu põhimõte on, et treenimine oleks lihtne. Välditakse keerukaid sammukombinatsioone. Trenn toimub muusika saatel ning selle jooksul treenitakse vastupidavust, jõudu, liikuvust, tasakaalu ja painduvust.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments