Suvebussi kasutamine sõltub ilmast ja nädalapäevast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Bussireisijad. Foto: Lääne maavalitsus
Tänane suvebuss oli Dirhami poole sõites rahvast täis. Foto: Lääne maavalitsus

Sõitjate hulk juulist Haapsalu–Dirhami liinil sõitma hakanud 20 istekohaga suvebussis sõltub suuresti ilmast ja nädalapäevast, ütles Lääne maavalitsuse ühistranspordi vaneminspektor Alar Tõnisson.

„Esimesel päeval oli väga hull ilm ja siis oligi ainult üks sõitja,” ütles Tõnisson. Teisel päeval oli reisijaid juba 14.

Bussifirma L&L andmeil oli enim sõitjaid laupäeval, mil kokku kasutas bussi 36 inimest.

Tõnisson ja L&L–i sekretär Malle Saak kinnitasid, et bussi kasutatakse nii randa sõitmiseks kui ka lihtsalt kohaliku sõiduvahendina. Näiteks tuleb pühapäeva õhtul Dirhamist Haapsallu vaid üks buss ja seegi Nõva kaudu. Suvebuss pakub nüüd ühe lisavõimaluse.

Dirhami kõrval on populaarsemad sihtkohad veel Sutlepa, Aulepa, Elbiku ja Spithami; tagasiteel muidugi Haapsalu, aga ka Linnamäe ja Rannaküla, loetles Saak.

Tõnisson lootis, et bussi hakatakse kasutama veel rohkem, kui Roosta rannas läheb vesi soojemaks.

Olenemata, kui hästi läheb suvebussil kolmel järgmisel nädalal, buss augustis sõitmist ei jätka, sest tegemist on ühe kuu pikkuse projektiga.

„Augustis lööme arvud kokku ja eks siis näe, kas järgmisel aastal õnnestub projekti pikendada,” ütles Tõnisson.

Suvebuss väljub 31. juulini iga päev kell 10.30 Haapsallu bussijaamast. Dirhamist tagasi Haapsallu hakkab buss sõitma kell 16.20. Suvebussi sildiga buss number 28 sõidab Dirhami tund aega ja peatub kõigis marsruudile jäävates peatustes.

Suvebussi sõiduplaani näeb siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
10 aastat tagasi

tõesti ei suudeta nii lühikest maad enam jala käia, pealegi on tipphooajal parkla väga täis, kus see buss seal manööverdama peaks, pealegi on käimine tervis 🙂

bumm
10 aastat tagasi

No päris randa nii või naa ei saa busiiga,aga Roosta parklasse võiks ta küll sisse põigata ja siis seal end ümber keeerta ja suund võtta Dirhamile.

Üks hääletajatest
10 aastat tagasi

Minagi hääletasin ja olen ka sõitnud selle bussiga.Sai Roosta rannas käidud.Väga hea võimalus just neil kellel oma trantsporti ei ole.Iga päev just muidugi ei sõida,aga on võimalus kui soovi on,kas või ühe kuu jooksu aastas.Igati kiiduväärt algatus.Ei tea kas just päris randa välja peab minema,sest isegi mina oma viletsate jalgadega käidud sain.Looodan väga,et selline võimaluski jääb.

Rita
10 aastat tagasi

Mina olen üks neist toredaidst, kes läinud laupäeval Dirhamisse ja tagasi rändas. Räägin oma kogemustest. Rännata on tore, ja eriti just oma kodu maakonnas. Loodus on meil ilus, mida sa hing veel ihkad. Pean suvebussi ainulaadseks juba seetõttu, et Läänemere põhjaosa nautida võimalik. Seda mõistavad ilmselt looduselembelised kõige rohkem. Mis on suvebussi head ja vead? Tasub diskuteerida ka sel teemal. Loodan, et Maavalitsus paneb ka seda mõtet tähele. Kui avalikus ruumis küsitlus läbi viidi, oli ju vastajaid üle 240, et kas suvebussi huvilis on… Ja kõik muidugi rõõmsalt olid, need 240. Mina julgen arvata, et reisijaid on natuke vähevõitu ka… Loe rohkem »