Portugallanna avas Haapsalus elu esimese näituse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läinud reedel avas portugallanna Ines Margato Läänemaa keskraamatukogus fotonäituse, mis on ühtlasi tema esimene näitus.

Enamik fotodele jäädvustatud pilte on tehtud teel Tallinnast Haapsallu. Pildistatud on mobiiltelefoniga ja pilte ei ole mingil viisil töödeldud.

Margato piltidel on loodus ja vanad majad. Ta tahab neisse kohtadesse tagasi minna ja teha uuesti pilte, et näha, kuidas need teistel aastaaegadel ja teistsuguse valguse käes välja näevad.

Margato kavatses sõita jalgrattaga Tallinnast Horvaatiasse, aga kui ta 15. aprillil Läänemaale jõudis, armus ta siinsesse keskkonda. Esialgu pidi ta jääma Haapsallu vaid kuuks, aga nüüd kavatseb jääda veel kaheks aastaks.

„Fotograafia annab mulle võimaluse seisma jääda ja näha, mis on ees,” ütles Margato. „Jalgrattasõidu hea külg on, et sa ärkad ja näed midagi ilusat.”

Keskraamatukogu peaspetsialist Marika Matvei lootis, et Ines Margatol tuleb Haapsalus veel näitusi. Margatol on alati kaasas mobiiltelefon ja nagu midagi ilusat ette satub, siis ta selle ka jäädvustab.

Margato on sündinud 1983 Portugalis, kodumaal töötas ta füsioterapeudina. Kuus viimast aastat on ta elanud ja töötanud Inglismaal, kus avastaski kire jalgrattasõidu vastu.

Näitus jääb raamatukokku juuli lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments