Nädalavahetuse politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud nädalavahetusel registreeriti politsei- ja piirivalveametis 188 avaldust ja teadet kuritegudest, nende hulgas 1 raske tervisekahjustus, 2 röövimist, 3 avaliku korra rasket rikkumist, 104 varavastast kuritegu, sh 96 vargust (eluruumidest 7, sõidukitest 26) ja 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 15 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 22 inimest.

Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 95. Narkootikumide omamisi või tarbimisi oli 17. Väärtegusid registreeriti 692. Piirilt saadeti tagasi 13 välismaalast. Ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalasi avastati 4. Riigipiiri ebaseaduslikke ületamisi oli 3 (peeti kinni 4 isikut), salakaubavedamise juhtumeid 1, piirirežiimi rikkumisi 10.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargused
Ajavahemikul 26. juuni kuni 5. juuli varastati Taebla vallas Kedre külas talust kunstiteoseid, sõiduauto registreerimistunnistus ja mansetinööbid. Kahju on selgitamisel.

5. juulil kella 16 paiku varastati Tallinna–Haapsalu liinibussis tahvelarvuti Samsung Galaxy Tab. Kahju on 457 eurot.

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul 23. juunist kuni 5. juulini tungiti Hanila vallas Virtsu alevikus Puhu teel elumajja, kust midagi varastatud ei ole.

Hiiumaa

Asja omavoliline kasutamine
7. juulil kella 6 paiku ärandati Käina vallas Uhtri külas sõiduauto Ford. Auto leiti hiljem Käina vallast Lelu külast.

Pärnumaa

Vargused
Ööl vastu 4. juulit varastati Vändras Kooli tänaval eramust sularaha. Kahju on 1750 eurot.

Ajavahemikul veebruarist kuni 5. juulini varastati Pärnus Laial tänaval asutuse ruumidest jalgratas. Kahju on 300 eurot.

5. juulil kella 11 paiku varastati Pärnus Suur-Sepa tänaval käekotist rahakott koos dokumentide ja sularahaga. Kahju on 228 eurot.

5. juulil kella 12 paiku varastati Pärnus Akadeemia ja Kalda tänava vahelises parklas matkabussist sülearvuti, fotoaparaat, mobiiltelefon ja muid esemeid. Kahju on kokku 2350 eurot.

Ööl vastu 5. juulit varastati Sauga vallas Eametsa külas asutuse territooriumilt kütusepaagist 330 liitrit diislikütust. Kahju on 429 eurot.

Ööl vastu 6. juulit varastati Pärnus Savi tänaval asutuse territooriumilt erinevaid metallist esemeid. Kahju on 1560 eurot.

7. juulil kella 3 paiku varastati Pärnus Ranna puiesteel asuvast meelelahutusasutusest käekott koos dokumentide ja mobiiltelefoniga. Kahju on 135 eurot.

Tulirelva ebaseaduslik käitlemine
6. juulil kella 14 paiku konfiskeeriti Pärnus Suur-Kuke tänaval majast ebaseaduslik vintraudne püss koos padrunitega.

Otsingu- ja päästetööd
6. juulil kella 23 paiku anti Lääne häirekeskusele teada, et Vana-Pärnu majaka juures on nähtud kahte aeglaselt langevat punast raketti. Sündmusele reageeris Pärnu kordoni toimkond, kes küsitles seal kandis liikunud aluseid ja uuris piirkonda öövaatlusseadmetega. Hätta sattunuid ei tuvastatud. On alust arvata, et raketid lasti maismaalt.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
7. juulil kella 1 paiku löödi Kohila vallas Angerja külas 16-aastast naisterahvast, 18- ja 25-aastast meesterahvast.

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul 29. juuni kuni 5. juuli tungiti Raikküla vallas Raikküla külas eramusse, kust midagi varastatud ei ole.

Saaremaa

Otsingu- ja päästetööd
6. juulil kella 21 paiku anti Lääne häirekeskusele teada, et teel Mõntu sadamast Roomassaare sadamasse on jaht madalikule kinni jäänud. Pardal on kaks reisijat, kes kasutavad nõuetekohast päästevarustust. Kell 21.25 väljus Abruka sadamas piirivalvelaev Valve. Kell 22.40 vabastati alus madalikult ja pukseeriti Roomassaare sadamasse, kus silduti kell 2.15. Madalikule sõitmise põhjuseks on ebatäpse mobiiltelefoni kaardirakenduse kasutamine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimised
6. juulil sai politsei teate, et Toompuiesteel rööviti 43-aastaselt mehelt mobiiltelefon. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 28-aastase Vladimiri.

7. juulil sai politsei teate, et eelmisel päeval rööviti 51-aastaselt mehelt Männiku teel vest.

Ööl vastu 8. juulit sai politsei teate, et Sõpruse puiesteel rööviti mehelt jalgratas ja rahakott.

Avaliku korra raske rikkumine
6. juulil sai politsei teate, et Vikerlase tänaval löödi baaris 27-aastast meest. Politsei viis kahtlustatavatena jaoskonda 34-aastase Aivari ja 35-aastase Vladislavi.

Kehalised väärkohtlemised
5. juulil sai politsei teate, et eelmisel päeval rünnati Narva maanteel 36-aastast meest.

5. juulil sai politsei teate, et Luise tänaval löödi 31-aastast meest.

6. juulil sai politsei teate, et Umboja tänaval löödi eramus 29-aastast naist.

6. juulil sai politsei teate, et Linnamäe teel löödi baaris 51-aastast meest.

6. juulil sai politsei teate, et Estonia puiesteel löödi 31-aastast meest.

6. juulil sai politsei teate, et Graniidi tänaval löödi korteris 31-aastast meest. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 39-aastase naise.

7. juulil sai politsei teate, et Vana-Posti tänaval löödi lõbustusasutuses 26-aastast naist. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 33-aastase Rauli.

7. juulil sai politsei teate, et 5. juulil löödi Endla tänaval 23-aastast naist.

Vargused
Ööl vastu 5. juulit varastati Faehlmanni tänaval kahest sõidukist erinevaid esemeid. Kahju on kokku ligi 4500 eurot.

5. juulil sai politsei teate, et Rannamäe teel varastati sõidukist erinevaid esemeid. Kahju on kokku ligi 1500 eurot.

6. juulil sai politsei teate, et Suurtüki tänaval varastati sõidukist erinevaid esemeid. Kahju on kokku ligi 1560 eurot.

7. juulil sai politsei teate, et Tuukri tänaval varastati sõidukist erinevaid esemeid. Kahju on kokku ligi 1050 eurot.

7. juulil sai politsei teate, et Vase tänaval varastati asutusest arvuti. Kahju on ligi 1650 eurot.

7. juulil sai politsei teate, et Tondi tänaval varastati korterist arvuti ja sularaha. Kahju on 1000 eurot.

7. juulil sai politsei teate, et Purje tänaval varastati sõidukist erinevaid esemeid. Kahju on 2360 eurot.

7. juulil sai politsei teate, et Tuukri tänaval varastati sõidukist erinevaid esemeid. Kahju on kokku ligi 3000 eurot.

7. juulil sai politsei teate, et Amburi tänaval varastati korterist erinevaid esemeid. Kahju on ligi 8500 eurot.

8. juulil sai politsei teate, et Forelli tänaval varastati asutusest arvuti. Kahju on ligi 1200 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
5. juulil sai politsei teate, et Maardus löödi Veeru tänaval korteris 52-aastast naist. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 53-aastase mehe.

6. juulil sai politsei teate, et Iru külas löödi eramus 40-aastast naist ja 36-aastast naist. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 49-aastase mehe.

6. juulil sai politsei teate, et Haabneeme alevikus löödi korteris 25-aastast naist. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 30-aastase mehe.

7. juulil sai politsei teate, et Salmistu külas rünnati 32-aastast meest. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 36-aastase Jaanuse.

7. juulil sai politsei teate, et Maardus Kallasmaa tänaval löödi korteris 53-aastast naist. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 26-aastase mehe.

7. juulil sai politsei teate, et Lehola külas löödi 35-aastast meest. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 24-aastase Erko.

Ööl vastu 8. juulit sai politsei teate, et Haabneeme rannas löödi 32-aastast meest. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 22-aastase Vilmari.

Vargused
5. juulil sai politsei teate, et Lemmaru külas varastati rasketehnikast kütust. Kahju on ligi 440 eurot.

7. juulil sai politsei teate, et Viimsi alevikus varastati Pargi teel kaupluses naiselt rahakott. Kahju on ligi 650 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused
2. juulil varastati Elvas Kirde tänava kauplusest alkohoolseid jooke. Kahju on 76 eurot.

Ajavahemikul 3.–7. juulini tungiti Tartus Pepleri tänaval sisse tuppa ja varastati sülearvuti Dell Vostro koos kotiga. Kahju on 450 eurot.

Ööl vastu 7. juulit varastati Tartus Struve tänaval 21 käiguga pruuni värvi lukustatud maastikujalgratas Optima. Kahju on 200 eurot.

6. juulil lõuna paiku varastati Tartus Turu tänava jalgrattaparklast lukustatud jalgratas Scott. Kahju on 125 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et ööl vastu 7. juulit ähvardas üks mees Helme vallas Jõgeveste külas koduseid ja kriimustas teist meest noaga. Endale ja teistele ohtlikuks muutunud isik toimetati esialgu kainenemisele.

Vargus
Ajavahemikul 2.-5. juuli murti Taheva vallas Koiva külas sisse suvemajja ja sauna ning varastati muruniiduk Partner,gaasipliit, autoraadio koos kõlarikastiga, voolualaldi, ahjuuks ja pliidiraud, haamer, kaks kastrulit ja kolm piimanõud, plastmassämber ja kaks prügikasti.

Viljandimaa

Omavoliline sissetung
7. juulil peeti Viljandis Pirni tänava majas kinni neli meest, kes olid tunginud võõrasse tuppa. Kaks nendest paigutati esialgu kainenemisele

Vargus
8. juulil kell 00.39 teatati, et Paistu külas on lõhutud kaupluse aken. Esialgsetel andmetel varastati alkoholi ja karastusjooke ning sigarette. Varastatu kogus ja tekitatud kahju on väljaselgitamisel.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 7. juulil lõi üks mees Võrru saabuvas liinibussis naisterahvast. Juhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus.

Vargus
Ööl vastu 4. juulit varastati Võru vallas Meegomäe külas koolimaja juurest kaks jalgratast: punast-valget värvi Eurobike XC 1500 väärtusega 250 eurot ja oranži-musta värvi Abeni Altus Expert väärtusega 200 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 4.–5. juuli varastati Väike-Maarja vallas Triigi külas ettevõttele kuuluvast traktorist 50 liitrit diislikütust. Kahju on 70 eurot.

Ööl vastu 5. juulit kella 1 ajal varastati Tapal Paide maanteel ettevõtte territooriumil veoautodest 100 liitrit diislikütust. Kahju on 125 eurot.

Ajavahemikul 4.–5. juuli varastati Haljala vallas Võle külas ettevõtte territooriumilt murutraktor. Kahju on 1000 eurot.

5. juulil kella 17.40 ajal varastati Rakveres Koidu tänaval asuvast kauplusest sularaha. Kahju on 250 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused
25. juunil kella 17.50 ajal varastati Narvas Tallinna maanteel kaubanduskeskuse juurest jalgratas. Kahju on 800 eurot.

28. juunil kella 19 ajal varastati Toila vallas Toila lauluväljakult mobiiltelefon. Kahju on 70 eurot.

Ajavahemikul 20. juuni kuni 4. juuli varastati Narvas Rahu tänaval garaažiühistu boksist paadimootor. Kahju on 770 eurot.

5. juulil kella 11.40 ajal varastati Narvas Tallinna maanteel kaubanduskeskuses käekotist mobiiltelefon, dokumendid ja sularaha. Kahju on 120 eurot.

5. juulil varastati Kohtla-Järvel Põhja alleel asuva kaupluse juures poisilt mobiiltelefon. Kahju on 180 eurot.

Ajavahemikul 4.–5. juuli varastati Kohtla-Järvel Keskallee tänaval asuvast korterist kaks mobiiltelefoni koos lisatarvikutega. Kahju on 1045 eurot.

5. juulil kella 21 ajal varastati Jõhvis Narva maanteel kortermaja trepikojast jalgratas. Kahju on 350 eurot.

6. juulil kella 16.30 ajal varastati Kohtla-Järvel Pärna tänaval meelelahutusasutusest tahvelarvuti. Kahju on 600 eurot.

Raske tervisekahjustus
7. juulil pussitati Narvas Kangelaste tänaval maja korteris 61aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 82aastane mees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments