Haapsalus saab nüüd osta kohapeal valmistatud sušit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Juuni algusest saab Haapsalu Peetri Pizzast osta sušit. Haapsalus ei olnud varem sellist võimalust.

Siinse Peetri Pizza juhataja Marit Lempe rääkis, et on ise suur sušiarmastaja ja mõte sušit pakkuma hakata tiksus tal ammu peas.

Jaapani suupisteid valmistavad söögikoha pitsameistrid, kelle koolitas välja Tallinnas asuva Sushihouse’i spetsialist.

Haapsalu Peetri Pizza pakub praegu kuut sorti uramaki‘sid. Juunis kehtib sušile soodushind – kaheksa uramaki eest küsitakse neli eurot. Hiljem võib hind Lempe sõnul osal maki’dest tõusta. Kui sušit hästi ostetakse, on juhatajal plaanis menüüsse võtta ka nigiri‘sid.

Toore kalaga sušit Haapsalus ei tehta. “Seda riski ma endale ei võtnud,” ütles Lempe.

Sügisel mitu kuud kinni olnud Peetri Pizza uus operaator Aritsa OÜ avas uksed 24. jaanuaril. Peale kõigi Peetri Pizzade ühtse menüü pakutakse Haapsalu pitsakohas ka näiteks friikartuleid, pastat, omletti, smuutisid, värskeid salateid jm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tähenärija
10 aastat tagasi

sõna “suši” on kirjapildis lihtsalt kohutav – on SUSHI !!!!!!!!!!!!! See, et vikipeedias nii kirjas on (suši), ei tähenda, et see oleks korrektne.

kus
10 aastat tagasi
Reply to  tähenärija

see pitzza asub, on see mõeldud immigrantidele, kas seal eesti keeles ka teenindatakse, kas seal on tõlk ka olemas, millest see menüü on valmistatud ?

aga
10 aastat tagasi

kui se ei ole toorest kalast tehtud,siis ta ju pole õige suši….