Nädalavahetuse politseisündmused terves Eestis

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Sel nädalavahetusel registreeriti Politsei– ja piirivalveametis 223 avaldust ja kuriteoteadet, sh 115 varavastast kuritegu, neist 91 vargust (15 eluruumidest, 23 sõidukeist), 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 9 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai viga 9 inimest. Tabati 52 purjus sõidukijuhti, tuvastati üks narkootikumide vahendamise, 18 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 659 väärtegu. Piirilt saadeti tagasi 29 välismaalast, tuvastati üks ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane, kaks  riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni kolm  isikut), üks piirirežiimi rikkumine.

Tallinn

24. mail kella 23 paiku rööviti Ahtri tänaval 25aastaselt mehelt rahakott raha ja dokumentidega.

Kella 20 ajal teatati, et Viru väljakul asuvas toitlustuskohas tungiti kallale 45aastasele mehele. Kahtlustatavana kuulati jaoskonnas üle 41 aastane mees.

Kella 21 ajal teatati, et Uus–Maleva tänava korteris tungiti kallale 29aastasele naisele. Politseijaoskonda viidi 28aastane mees.

25. mail oli kaheksa väljakutset, milles teatati, et kellegi korteris tehakse kellelegi liiga.

26. mail kella 00.10 paiku teatati, et Sadama tänava ühes hotellis tungis klient kallale turvatöötajale. Politseisse viidi 24aastane mees. Kaks tundi hiljem juhtus samasugune asi Suur–Karja tänaval, sealt viidi politseisse 22aastane mees.

Ka pühapäeval, 26. mail  tülitseti mitmes kortereis ja lõbustusasutuses.

Nädalavahetusel varastati Tallinnas soojakust 2000 euro eest tööriistu ja matkaautost naviseade, teler, raadio, kaks fotokaamerat, riideid ning alkoholi kokku 2222 euro väärtuses.

Tänavalt varastati kallis jalgratas, ühelt välisterrassilt käekott raha ja dokumentidega. Kahju 1370 eurot.

Harjumaa
Nädalavahetsuel registreeriti neli tülitsemist või kallaletungi.

Maardus varastati autost raadio, Raasiku vallas remonditöökoja juures autolt neli ratast. Kuusalu vallas Valkla külas varastati 10 m mustast plastikust kanalisatsioonitoru, teler, aiatööriistu, kodukeemiat ja ilupuid.  Kernu vallas varastati ühest suvilast ketaslõikur ja kaablirull.

Jõgevamaa
Tabivere vallas Lilu külas on talust varastatud nii töökorras kui ka utiilseid esemeid. Kahju on 2000 eurot.

Tartumaa
Tartus tungiti Ilmatsalu tänaval tuulutusasendisse jäetud akna kaudu korterisse ja varastati sülearvutid Samsung ja Apple. Kahju on 1000 eurot.

Tartust Kaunase puiesteelt varastati VW Passat Variant registrinumbriga 784 TEC. Kahju on 740 eurot. Marja tänaval varastati lukustamata esikust jalanõusid.

Valgamaa
Tõrva linnas varastati kuurist muruniiduk Hecht ja kaks kanistrit diislikütust.

Viljandimaa
24. mai õhtul peksis tuttav mees Viljandis Oru tänava korteris naisterahvast käte ja jalgadega.

Võrumaa
Ööl vastu 24. maid tungiti Haanja vallas Haanja külas kauplusse ja varastati sigarette, kohvi, alkoholi.

Haanja vallas Uue–Saaluse külas murti sisse kuuri ja soojakusse ning varastati murutraktor Yard–man AF 6150, võsalõikur Stihl koos tarvikutega, mootorsaag Husqvarna, jalgratas Merida Crossway, neli paari suuski ja suusasaapaid, mootorsae pikisaagimise raam. Kahju on 4985 eurot.

Lääne–Virumaa
Vinni vallas Aruvälja külas varastati traktorist raadio, langetuslabidas, neli tuubi määret, määrdeprits, 40 liitrit diislikütust, võtmete komplekt ja viis liitrit õli. Kahju on 348 eurot.

Rakveres varastati Piiri tänavalt jalgratas. Kahju on 250 eurot.

Ida–Virumaa
Kohtla–Järvel Uuel tänaval varastati keldrist tööriistu ja auto varuosi. Kahju on 462 eurot.

Sonda vallas Uljaste külas varastati garaažist jalgratas, jalgratta raam ning lihvimasin. Kahju on 105 eurot.

Narvas varastati garaažist tööriistu, grill ning pump. Kahju on 1310 eurot. Rahu tänavale pargitud sõiduautost varastati mobiiltelefon.

Sillamäel varastati maja juurest motoroller. Kahju on 360 eurot. Jõhvis varastati veoautost Scania 120 liitrit diislikütust. Kahju on 156 eurot.

Narvas Kreenholmi tänava ühest korterist varastati teler, arvuti protsessor, CD–mängija ja kuldehteid. Kahju on 2430 eurot. Vabaduse tänaval varastati ühest korterist kaks sülearvutit, digikaamera ja rahakott. Kahju on 1385 eurot.

Hiiumaa
25. mail kella 15.15 ajal sai politsei teate, et Jausa lahel trollinguvõistlustesl osalenud mootorpaadil seiskus mootor. Vajati abi aluse pukseerimiseks Orjaku sadamasse. Pardal viibis kolm isikut. Kell 15.35 jõudis piirivalvekaater abivajajateni ja  pukseeris nad sadamasse.

Järvamaa
23. mail kella 21 paiku löödi Türil Paide tänaval 22aastast meest.

Koigi vallas Huuksi külas varastati motoroller, murutraktor, tööriistu jm esemeid.

Paides Tallinna maanteel varastati teenindusjaama unustatud rahakott.

Läänemaa
24. mail kell 19 tungiti Haapsalus Kalda tänaval maja hoovi.

Mullu detsembrist 23. maini on tungitud Lihulas Veski tänaval majja ja varastatud esemeid  115 euro väärtuses.

24. mail varastati Risti vallas Kuijõe külas trafo. Kahju on 3195 eurot.

Pärnumaa
26. mail kella 00.25 ajal löödi Pärnus Pikal tänaval ühes asutuses politseivormis ja ametikohustusi täitnud 23aastast patrullpolitseinikku. Politsei on kahtlustatavana kinni pidanud 18aastase noormehe.

24. mai öösel löödi Pärnus 36aastast meest.

Vändra vallas Kaansoo külas varastati abihoonetest tööriistu, murutraktori niitmismehhanism ja aku.

Pärnus Laial tänaval varastati kaubanduskeskuse rattahoidikust jalgratas. Ka Vee tänavalt varastati jalgratas.

26. mail kella 17.20 paiku sai politsei teate, et Orjaku sadamast Pärnusse teel olnud mootorpaadil seiskus mootor ja vajatakse puksiirabi. Pardal kaks isikut, kel on päästevahendid olemas. Ohtu inimeludele ei ole.

Kella 17.30 paiku teavitati olukorrast Pärnu Merepäästeseltsi vabatahtlikke. Kell 18.30 ajal sõitsid vabatahtlikud Paatsalust välja ja jõudsid Varbla sadamasse. Abivajajad olid kaldalt näha ja olemas oli telefonikontakt. Päästjad jõudsid hädalisteni kell 20.15 ja alustasid aluse pukseerimist Paatsalu sadamasse. Kell 23.30  olid kõik õnnelikult sadamas.

Raplamaa
25. mail kella 15.30 ajal löödi Kehtnas Staadioni tänaval kaht 10aastast poissi.

Märjamaa vallas Sulu külas varastati muruniiduk, pikendusjuhtmeid ja okastraati.

Märjamaa vallas Orgita külas varastati tõstuk. Kahju on 2000 eurot.  Tõstuk leiti tervena Märjamaa valla Päärdu külast.

Andres Sang
pressiesindaja
Politsei- ja Piirivalveamet

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments