Haapsalus sai viga 12-aastane jalgrattur

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna kella 14.59 ajal juhtus Haapsalus liiklusõnnetus, mille tagajärjel sai kergelt viga jalgrattur.

Liiklusõnnetus juhtus, kui 51aastase naise juhitud sõiduauto Volvo hakkas kaubanduskeskuse parklast väljuma ja paremalt poolt ootamatult ilmunud jalgrattur sõitis vastu auto paremat nurka, teatas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressesindaja Kristi Kais. Kiivrit kandnud jalgrattur sai kergelt põrutada.

Politsei palub kõigil autojuhtidel ja jalgratturitel olla liikluses äärmiselt tähelepanelik ning arvestada ka teiste liiklejatega.

“Lapsevanemail palume koos lastega üle korrata liikluseeskirjad ning vajadusel üle kontrollida nende turvavarustus ja jalgratta seisukord,” edastas pressiesindaja.

11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naine
10 aastat tagasi

Ma olen Haapsalus mitmeid kordi pidanud äkkpidurdust tegema, sest mingid noored nolgid vanuses 11-15 arvavad, et enne ülekäigurajale minemist ei pea ratta seljast maha tulema, vaid sinna võib suvalt sõita ükskõik millise kiirusega. Kiivrit pole need tegelesed ka kandnud ja kui olen neile signaali lasknud, siis näidatakse vaid keskmist sõrme. Sellistele annaks küll kere peale!

Anonüümne
10 aastat tagasi

Jalgratturid noored on nii veendunud , et ainult autojuhi kohustus on liiklust jälgida , ja tuiskavad sealt kus tahavad.

faktid
10 aastat tagasi

Lugege nüüd uuesti korralikult läbi ja tehke asi selgeks, kes kellele otsa sõitis: “ootamatult ilmunud jalgrattur sõitis vastu auto paremat nurka.” Artiklis pole ka kirjas, et see juhtus ülekäigurajal.

Isa ka naine
10 aastat tagasi

naised autorooli ongi sobimatud: ei nad lase üle tee ülekäigurajal, ei nad lase üle tee, kui jalakäija läheb kõrvaltänavalt üle tee ja tema keerab peateelt samale kõrvalteele, siis nad räägivad palju moblaga jne. Olen lihtsalt märganud, et naised roolis arvavad, et nendel on igal pool eesõigus, nt harjumusest uksest ees sisse minna jne.

ehhee
10 aastat tagasi
Reply to  Isa ka naine

No kui isa ka naine, siis pole paremat kommentaari tahtagi.

kudsa
10 aastat tagasi

Artiklist loen välja, et jalgratas sööstis autole otsa, mitte vastupidi. Kas siis jalgrattur tohib kõnniteel kimada või peaks liikuma jalakäija tempos? Pole veel kuulda olnud, et kõnniteel liikuv jalakäija oleks autole sisse põrutanud.

hmmm
10 aastat tagasi

aga kuidas anda teed, kui auto liigub aeglaselt ja jalgrattur tuiskab teele?

"paremalt poolt ootamatult"
10 aastat tagasi

Paremalt tulijale peab teed andma, ilmugu ta ootamatult või kuidas iganes!

Kui nüüd...
10 aastat tagasi

… LE juhtumikirjeldusest lähtuda, oleks politsei pressiesindajal olnud kohasem pigem autojuhtidelt paluda, et nood parklast väljumise reeglid meelde tuletaks.

2.kodanik
10 aastat tagasi
Reply to  Kui nüüd...

Kas oleks võimalik saada linki, et seda LE juhtumikirjeldust lugeda, mille alusel sellised põhjapanevad järeldused tehtud?

J
10 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

Kirjeldus on suht puudulik, kuid kui autojuht hakkas parklast väljuma ja laps sõitis teel (või kõnniteel), siis on autojuht kindlasti süüdi. (LS §17 lg 3 – (3) Parklast /…/ teele sõites peab juht andma teed igale teel liiklejale.