Haapsalu maadlejad said annetajate abiga 6000-eurose maadlusmati

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kreeka–Rooma maadluse kadettide Eesti meistrivõistlused peeti juba uuel matil. Foto: Arvo Tarmula
Kreeka–Rooma maadluse kadettide Eesti meistrivõistlused peeti juba uuel matil. Foto: Arvo Tarmula

Tänu eraisikutest ja ettevõtjatest annetajaile on Haapsalu spordihoones nüüd ka teine maadlusmatt, mis võimaldab Haapsalus maadlusvõistlusi pidada.

„Seni oli meil 1999. aastast üks maadlusmatt, mille peal me tegime trenni ja võistlesime,” ütles Haapsalu maadlusklubi Dünamo treener Aap Uspenski. „Ega sel midagi häda ole, aga võistlusteks on vaja kahte matti. Seni oleme pidanud võistluseks matti Märjamaalt või kusagilt laenama, aga see tahab asjaajamist ja maksab ka midagi.”

Sügisel kuulis Uspenski murest Haapsalu maadlusveteran Kaido Antsve. „Tema tuligi pakkuma, et teeme ära! Paneme raha kokku ja ostame,” rääkis Uspenski.

Korralik maadlusmatt maksab ligi 6000 eurot. Mehed koostasid kahepeale nimekirja, kellelt võiks toetust küsida. Esmalt läksid kirja Läänemaa ja Haapsaluga seotud maadlusveteranid.

„Õnneks on maadlus Haapsalus traditsioonidega ala ja see nimekiri tuli päris pikk,” sõnas Uspenski.

Edasi pandi kirja ettevõtjad, kellelt võiks toetust küsida.

Jaanuaris hakkas annetajailt toetust tulema ja aprillis peetud Kreeka–Rooma maadluse kadettide Eesti meistrivõistlusteks oli uus matt Haapsalus. „See jääb ainult võistlusmatiks,” ütles Aap Uspenski. „Aga nüüd saame suvalisel ajal suvalise võistluse Haapsalus ära korraldada.”

Enamik annetajaist oli Uspenski sõnul üht või teistpidi maadlusega kokku puutunud. Oma osa andis ka linnavalitsus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments