Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kahe ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 131 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 2 avaliku korra rasket rikkumist, 72 varavastast kuritegu, neist 58 vargust (7 eluruumidest, 10 sõidukitest), 4 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 17 inimest.

Tabati 25 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti, tuvastati 5 narkootikumide vahendamise, 10 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 647 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 16 välismaalast, tuvastati 2 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalast, 1 salakaubavedamise juhtum, 2 piirirežiimi rikkumist.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
1. mail kella 1 paiku öösel löödi Paides Pärna tänaval korteris 18-aastast naisterahvast.

Vargused
Ajavahemikul 22. november 2012 kuni 22. aprill 2013 varastati Türi vallas Põikva külas talumajast mitmesuguseid esemeid. Kahju on kokku 364 eurot.

Ajavahemikul 6. aprillist kuni 1. maini varastati Türil vallas Kurla külas talust mootorsaag ja kaks trimmerit. Kahju on 150 eurot.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
1. mail kella 7 paiku löödi Pärnus Pikal tänaval maja ees 29-aastast meesterahvast.

Vargused
27. aprillil kella 12 paiku varastati Pärnus Suur-Jõe tänaval veoautost diislikütust. Kahju on 104 eurot.

Ajavahemikul 26. aprillist kuni 29. aprillini varastati Vändra vallas Kirikumõisa külas metallist piirdeaed. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 20.–27. aprill varastati Vändra vallas Vändras Pikal tänaval majast võtmed, kuldehteid ja jalanõud. Kahju on 408 eurot.

Ööl vastu 30. aprilli varastati Vändra vallas Metsavere külas ekskavaatori lukustamata kütusepaagist 140 liitrit diislikütust.

1. mail kella 1 paiku öösel varastati Pärnus Hommiku tänaval meelelahutusasutusest rahakott koos dokumentidega ja mobiiltelefon. Kahju on kokku 432 eurot.

Piirirežiimi rikkumised
30. aprillil ei olnud Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel 181. kilomeetril sõiduautoga Eestisse saabunud Läti Vabariigi kodanikul esitada kehtivat reisidokumenti.

30. aprillil ei olnud Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel 182. kilomeetril sõiduautoga Eestisse saabunud Läti Vabariigi kodanikul esitada kehtivat reisidokumenti.

Meresõidueeskirjade rikkumine
1. mail kella 17 paiku pidas Pärnu kordoni toimkond Pärnu jõel kinni ametlikult registreerimata väikelaeva.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
1. mail kella 15 paiku löödi Kehtna vallas Kehtnas 25-aastast meesterahvast.

Avaliku korra raske rikkumine
Ööl vastu 28. aprilli löödi Kohila vallas Kohilas Viljandi maanteel toitlustusasutuses 42-aastast meesterahvast.

Vargused
Ajavahemikul 1. detsembrist 2012 kuni 30. aprillini 2013 varastati Märjamaa vallas Koluta külas hoovist mitmesuguseid esemeid. Kahju on kokku 2000 eurot.

Ajavahemikul oktoober 2012 kuni 1. mai 2013 varastati Kaiu vallas Vahastu külas talust mitmesuguseid esemeid. Kahju on kokku 250 eurot.

Ajavahemikul 28. aprill kuni 1. mai varastati Märjamaa vallas Inda külas taluhoonetest tööriistu ja muid esemeid. Kahju on selgitamisel.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
30. aprillil kella 19.25 ajal teatati politseile, et Peterburi teel tungiti tüli käigus kallale 23-aastasele mehele.

30. aprillil kella 19.40 ajal teatati politseile, et Nõmmel Pärnu maanteel tungiti tüli käigus kallale 48-aastasele naisele.

1. mail kella 2.30 ajal teatati politseile, et Roopa tänava korteris tungiti kallale 34-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 57-aastane mees.

1. mail kella 20.15 paiku teatati politseile, et Õismäe tee korteris tungiti kallale 75-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 45-aastane mees.

1. mail kella 21.30 paiku teatati politseile, et Siili tänava korteris tungiti kallale 38-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 32-aastane mees.

1. mail kella 21.50 ajal teatati politseile, et Kopli tänava korteris tungiti kallale 42-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 40-aastane mees.

1. mail kella 23 ajal teatati politseile, et Raadiku tänava korteris tungiti kallale 63-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 38-aastane mees.

1. mail kella 23.40 paiku teatati politseile, et Ümera tänava korteris tungiti kallale 23-aastasele naisele.

2. mail kella 5 ajal teatati politseile, et Valli tänaval tungiti kallale 23-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 18-aastane noormees.

Vargused
30. aprillil avastati, et Tammsaare tee korterist on varastatud alkoholi, väärisesemeid ja sularaha. Kahju kokku 1200 eurot.

Ööl vastu 30. aprilli varastati Vilde tee ehitusel soojakutest tööriistu ja ehitusmaterjale. Kahjusumma on täpsustamisel.

Ööl vastu 1. maid varastati Ravi tänava maja garaažist kaks jalgratast. Kahju kokku 1050 eurot.

1. mail avastati, et Luha tänava maja keldriboksist on varastatud kaks jalgratast ja umbes 200 pudelit erinevaid veine. Kahju kokku umbes 3900 eurot.

1. mail avastati, et Kanarbiku tänava majast on varastatud teler, mikrolaineahi, riideid ja tööriistu. Kahju kokku 1350 eurot.

1. mai õhtul varastati Maakri tänaval seisnud autost arvuti. Kahju kokku 1000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
2. mail kella 00.15 ajal teatati politseile, et Keilas Pargi tänava korteris tungiti kallale 40-aastasele naisele.

Vargused
Ööl vastu 30. aprilli varastati Rae vallas Peetri alevikus seisnud autost arvutikott, milles oli arvuti, fotoaparaat, telefonilaadija ja dokumendid. Kahju kokku umbes 2000 eurot.

Ööl vastu 30. aprilli varastati Viimsi vallas Laiakülas maja hoovi pargitud autost kaks telefoni, kaks paari tosse ja tööriistu. Kahju kokku 1408 eurot.

30. aprillil avastati, et Aegviidus on suvilast varastatud teler ja toiduaineid. Kahju kokku 297 eurot.

1. mail avastati, et Viimsi vallas Randveres on suvilast varastatud binokkel, toiduaineid ja elektripirne. Kahju kokku 115 eurot.

1. mai hommikul varastati Rae vallas Peetri alevikus seisnud autost spordikott riietega. Kahju kokku 150 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 27. aprilli õhtul peksid kaks tuttavat meest Põltsamaa linnas pubi ees kolmandat, tekitades kannatanule füüsilist valu.

Vargus
Ööl vastu 30. aprilli murti Saare vallas Voore külas sisse laohoonesse ja varastati 16 valuvelge koos rehvidega, trimmer, trikiratas, pakendis olev tõstetav garaažiuks, kaks Makita akudrelli, erinevaid leht- ja padrunvõtmeid ning auto muusikakeskuse võimendus.

Põlvamaa

Vargus
Ajavahemikul 26.–28. aprill murti Põlva vallas Soesaare külas sisse taluhoonetesse ja varastati neli pakki penoplasti, metalluks, võsalõikur Husqvarna, Metabo ja Makita tööriistakohvrid, tolmuimeja, mootorsaag, plasmateleviisor, mikserite komplekt, kraanikauss koos segistiga ja WC-pott.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 1. mail kella 1 paiku peksid kaks meest Ülenurme alevikus Pargi tänava lõkkeplatsi juures kolmandat, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustuse.

Vargused
1. mail ajavahemikul kell 5–6 varastati Tartus Rüütli tänava pubis nutitelefon Insmat Rock V5. Kahju on 250 eurot.

Ööl vastu 27. aprilli murti Tartus Jaamamõisa tänaval sisse garaažiboksi ja varastati külgkorviga mootorratas K-750 M ning kaks külgkorvi. Kahju on 1600 eurot

Ööl vastu 30. aprilli varastati Tartus Turu tänaval taskust mobiiltelefon Samsung Galaxy. Kahju on 249 eurot.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 29.–30. aprill varastati Tapa vallas Lehtse alevikus osaühingu mahutist 747 liitrit erimärgistusega diislikütust, elektriline ketaslõikur ning 20-meetrine pikendusjuhe. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 29.–30. aprill varastati Kadrina vallas Kadapiku külas ratastraktori kütusepaagist 100 liitrit erimärgistatud diislikütust. Kahju on 130 eurot.

Ajavahemikul 30. aprill kuni 1. mai varastati Kadrina vallas Ridaküla külas hoonest 100 meetrit vaskkaablit. Kahju on 1200 eurot.

1. mai öösel varastati Rakveres Jaama tänaval kaupluse kassaaparaadist sularaha. Esialgne kahju on 200 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 21. aprill kuni 1. mai varastati Narvas Raudtee tänaval garaažist kolm kasti tööriistadega. Kahju on 300 eurot.

1. mail varastati Kohtla-Järvel Tartu maanteel eraterritooriumile pargitud sõiduautolt Audi A8 neli autorehvi. Kahju on 4000 eurot.

Asja rikkumine ja hävitamine
1. mai öösel põles Narvas Võidu tänaval maja juurde pargitud sõiduauto Honda Civic. Kahju on 9000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
11 aastat tagasi

Kuna Haapsalu politsei teab,et linnas on ohtlik,tukub ta tavaliselt linna piiril Randsalus,kus on palju väga ohtlikke turvavööta sõitjaid. Ka on üks väga ohtlik piirkond vana tuletõrje-depoo lähedane maa- ala, nii et riigi vara(politseiautosid) peab hoidma ohutumas piirkonnas. Üldiselt on kõige ohutum uuesti kasutusele võtta maa-alused käigud.

Kont
11 aastat tagasi

Ja Haapsalus pole nagu juhtunud mitte midagi? See, et politseist 500m eemal vanalinnas, kus 30km ala, kas purjus ja kiirust ületanud tatid kihutasid vastu endise tuletõrje maja seina, nii, et seinast tükid järel ja põhja regionaalhaoglasse viidi, see pole mingi uudis.
Paistab, et Haapsalu politsei on suvepuhkusele läinud. Ainult, et päeval näeb neid haapsalu me.nte omi asju ajamas. Kes koju lõunale poltsei autoga, kes pereliikmetele järgi jne.