0

Lauri Luik üllitas koos nimekaimuga raamatu

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna esitlevad poliitik Lauri Luik ja blogija Kadri Luik Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatu poes oma värsket raamatut “Must ja valge luik” ning räägivad ühisteose saamisloost.

Raamatu tutvustus ütleb, et “Must ja valge luik” on väärt lugemisvara kõigile, kes armastavad teha tööd iseendaga, kelle jaoks on oluline võtta aeg maha ning küsida eneselt: kas ma torman õiges suunas; miks ma üldse torman; mis on minu elu mõte, milleks on mind saadetud?

Tõsielusündmustel põhineva ühisteose autorid on kaks nimekaimu, keda ei seo mingid sugulussidemed ja kes üllitasid ühisloomingu peaaegu võõrastena.

“Ühel varahommikul Virtsu sadama suunas sõites tuli Lauril mõte kirjutada Kadrile, keda ta oli näinud vaid vilksamisi ja kelle mõtteid oli lugenud veebipäevikust,” saab lugeda leheküljelt alkeemia.ee. Teele läkitatud ridadest kasvas välja kirjavahetus, mis mõjutas omal moel mõlema noore elu ning mille tulemusena sündis tõsielul baseeruv teos, mis räägib tervisest, suhetest, õnnest, rahast, ajast, keskkonnast ja eneseotsinguist. “Raamat meenutab lugejale aegumatuid elutõdesid, mida igapäevaelus unustama kipume ning mis võib meile kõigile ühel hetkel saatuslikuks saada,” tõdeb Kadri Luik.

Lehekülg alkeemia.ee tutvustab autoreid:

Kadri Luik on Põlvast pärit neiu, kes pärast noores eas kogetud ajuinfarkti on pühendanud end täielikult oma kutsumusele – kirjutamisele. Inspiratsiooni kogub ta elust enesest ja teda ümbritsevatest inimestest. Laiemale avalikkusele on Kadri tuntud saanuks oma avameelse blogiga ning Facebooki lehega “Julgus mõelda, julgus öelda”, kus ta jagab isiklikke kogemusi ja õppetunde ning lugusid elust enesest ausalt ning otsekoheselt. Nagu Lauri Luik, nii on ka Kadri Luik seotud poliitikaga, kuuludes Põlva linnavolikogu ridadesse.

Lauri Luik on pärit Haapsalust, kus juba väiksest peale kasvas ta vaimus, et ümbritsev keskkond peab olema ilus, puhas ja atraktiivne – selleks, et inimesed tahaksid tema kodulinnas elada ja turistid puhata. Erialalt on Lauri arvutiinsener, laiemale avalikkusele on ta aga tuntud poliitikuna. Tema tegevusfookus parlamendi kultuurikomisjonis on haridus- ja kultuuripoliitika, sh noorsootöö ning spordi arendamine, missiooniks tervislike eluviiside edendamine koolinoorte, õpetajate ja ka lapsevanemate hulgas. Laurile meeldib jooksmine ning ta on parlamentääride maailmameister maratonis juba aastast 2008.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz