“Tagasi kooli” nädal tõi kutsehariduskeskusse edukaid vilistlasi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

“Tagasi kooli” nädala raames kutsus Haapsalu kutsehariduskeskus veebruaris ja märtsis õpilastele esinema ja tunde läbi viima mitmeid edukaid vilistlasi, et nad jagaksid oma kogemusi üliõpilasena või tööelus.

Euroskills 2012 kokavõistluste kuldmedali võitja ja restorani Tchaikovsky kokk Krestina Õun (pildil) viis kooli sööklas läbi praktilise tunni ja näitas, mida ta kooli lõpetamise järel juurde on õppinud. Krestina lõpetas HKHKs koka eriala 2011. aastal. Kooli ajal võitis ta mitmeid auhinnalisi kohti: Nooruslik kevad III koht, toidumessil noorkoka võistlustel I koht, 12. koht kutsemeistrivõistlustel Worldskills 2011 Londonis, ja kuldmedal kutsemeistrivõistlustel Euroskills 2012 Belgias.

Tallinna restorani Lusikas kohvimeister Paap Pihelgas jagas majutus-toitlustusvaldkonna õpilastele kohvitarkusi ning rääkis olulistest asjadest tööelus. Paap lõpetas HKHKs koka eriala 2008. Juba kooli ajal oli Paap edukas mitmetel kutsevõistlustel: tiitel “Noor teenindaja” üleriiklikel kutsevõistlustel ja toidumessil; hõbemedal Iirimaal toimunud toitlustuse ja teeninduse võistlustel; kolmas koht üle-eestilisel kokkade kutsevõistlusel. Eesti baristade meistrivõistlustel saavutas Paap Pihelgas tiitli “Eesti meister 2011” ja osales ka Euroopa meistrivõistlustel. Ta on töötanud restoranides Öö, Balthasar ja Lusikas ning kohvikutes Komeet ja Gourmet Coffee.

Oma tegemistest pärast kooli lõpetamist rääkisid HKHK kodumajanduse ja abikoka eriala vilistlased Koit Kolga ja Anu Säär. Koit ja Anu lõpetasid kodumajanduse eriala 2011. aastal ja läbisid kohe ka üheaastase abikoka õppekava, mille lõpetasid 2012. aasta kevadeks.

Toitlustus- ja majutusvaldkonna noor asjatundja Meri-Kai Pihelgas kõneles õpilastele sellest, mida ta on teinud kutsehariduskeskuse lõpetamise järel. Meri-Kai lõpetas HKHK 2009. aastal majutusteeninduse erialal. Juba kooli ajal saavutas ta edu mitmetel kutsevõistlustel: pronksmedal AEHT rahvusvahelistel kutsevõistlustel toateeninduses, III koht võistlusel “Noor teenindaja” 2009. aasta toidumessil. Pärast kooli lõpetamist otsustas Meri-Kai asuda õppima Taani, kus õppis kolm aastat University College Nordjyllandis hotelli- ja restoranijuhtimise erialal. Töökohad: Haapsalu kuursaali suvekohviku juhataja, restoran Vapiano.

Arvutiõpilastele rääkisid oma tegevustest peale kooli ning viisid õpilastega läbi praktilisi ülesandeid Taavet Evert, Kristjan Toots, Kristjan Hiis ja Oscar Tirman. Taavet Evert lõpetas HKHK arvutiteeninduse eriala 2010. aastal ja töötab praegu arvutitehnik-elektroonikuna Tallinnas firmas Arvutitehnik OÜ. Kristjan Hiis ja Kristjan Toots lõpetasid HKHK 2011. Kristjan Toots õpib praegu Tallinna tehnikaülikoolis. Kristjan Hiis töötab Delfis ja õpib Tallinna infotehnoloogia kolledžis. 2010. aastal saavutas ta üle-eestilisel infotehnoloogia kutsevõistlusel alamkategoorias Linuxi spetsialist II koha. Oscar Tirman lõpetas HKHK 2010. aastal. Nii Oscar Tirman kui ka Kristjan Toots töötavad siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arendusosakonna kasutajatoe ja seireosakonna juhtivoperaatoritena.

Loodusturismi korralduse õpilastele kõneles oma kooliteest ja tegevustest peale kooli Jaan Laats, kes lõpetas eriala 2011. Lõpetamise järel jätkas ta õpinguid Mainori ettevõtluskõrgkoolis ärijuhtimise ja ettevõtluse erialal, kõrvalerialaks turismiettevõtlus. On koostanud äriplaani Lihula õpikoja ja hosteli käivitamiseks ning saanud ettevõtlustoetust töötukassast. Lihula õpikoja eesmärgiks on loodusturismi, koolituste ja majutuse pakkumine Lõuna-Läänemaal nii Eesti kui ka rahvusvahelisele sihtgrupile.

Tisleriõpilastele esines Tauri Voog firmast AA Sisustusdetail. Tauri lõpetas tisleri eriala HKHKs 2010. Peale kooli valmistas ta algul mööblit Soomes, seejärel jätkas mööblivalmistamist Uuemõisa firmas AA Sisustusdetail, kus ta on valmistanud mööblit muuhulgas ka renoveeritud Haapsalu kultuurimajja ning Laine spaasse.

Kohtumised kooli vilistlastega pakkusid palju huvi nii õpilastele kui õpetajatele. Noored said mõtteid, milliseid eesmärke seada kooli lõpetamise järel, õpetajad tundsid rõõmu oma endiste õpilaste eduka käekäigu üle.

Aile Nõupuu,
HKHK arendusdirektor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments