Taksi pubi avaldab elektrihinna tõusu vastu meelt küünlavalgusõhtuga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna õhtul läheb Taksi pubi Haapsalus kaasa eletrihinna tõusuga mittenõustujate aktsiooniga, võttes külastajaid vastu küünlavalgel.

“Kuigi see on rohkem vist eraisikutele mõeldud ettevõtmine, avaldame meie küll ka meelt,” ütles pubi omanik Tiina Kalamees.

Nii põlevad täna kella 21st 22ni nii Taksi pubi saalis kui ka köögis vaid küünlad. “Isegi WC ja esikud on küünaldega,” lisas Kalamees.

Vaikib ka muusika.

“Kitarr ootab – kes soovib, võiks selle tunni jooksul elavat muusikat pakkuda,” kutsus Kalamees pillimehi üles.

Süüa teevad pubi kokad niikuinii puupliidil, nii ei häiri ise voolupaus ka köögi tööd. Küll ei hakka omanikud seinast välja tõmbama keldris asuvat sügavkülmkappi, ka jääb vooluvõrku kassaaparaat ja arvuti.

Täna kell 21 algavast aktsioonist on oodatud osa võtma kõik, kes ei ole rahul 1. jaanuarist tõusnud elektri hinnaga. Elektrihinna tõusuga mittenõustujad kutsuvad Facebookis inimesi üles eemaldama täna õhtul kella 21st 22ni vooluvõrgust kõik elektriseadmed.

Korraldajad paluvad osavõtjail eemaldada elektriseadmed vooluvõrgust juba kell 20.30–21, sest pooletunnine ettevalmistus ei koorma liine ja alajaamu üle. Kell 22–22.30 tuleks elektriseadmed uuesti vooluvõrku ühendada.

Aktsiooni korraldamiseks loodud leheküljel Facebookis on praeguse seisuga lubanud osaleda üle 10 000 inimese.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nadja
11 aastat tagasi

Posti 29

Ajuhans
11 aastat tagasi
Reply to  Nadja

tuleb minna

taks
11 aastat tagasi

Läheks ka , aga kus see Taksi pubi asub

Tont
11 aastat tagasi

Mõisa elekter on alati odavam olnud kui talumehe elekter.

Tont.
11 aastat tagasi

Kui vaadata,et lossipargis ja raudteetammil põlevad kümned võimsad lambid öö läbi,siis pole see elekter mõnele kallis midagi… Aga kas hingamisaparaat tuleb ka stepslist välja tõmmat ??

Ajuhans
11 aastat tagasi
Reply to  Tont.

soovitav oleks