Läänemaa muuseumis näeb fotonäitust põhjamaade lindudest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa muuseumis saab märtsi lõpuni vaadata näitust “Ellujääjad. Lume ja jää linnud”. Markus Varesvuo portreteerib fotodel Põhjala sulelisi, kes peavad hakkama saama talviste raskete ilmastikutingimustega.

Soomlane Markus Varesvuo (s. 1960) on tunnustatud linnufotograaf nii kodu- kui ka välismaal. Tema tuhandeid fotosid on avaldatud loodusajakirjades ja -raamatutes kõikjal maailmas ning ta on saanud mitmeid rahvusvahelisi auhindu. Lisaks erialaväljaannetele leiab Varesvuo fotosid ka reklaamides ja toodete kujundustes, samuti kasutatakse tema loomingut linnukaitsetöös mitmel pool Euroopas.

Markus Varesvuo on koostanud viis raamatut, neid kõiki iseloomustab tugev visuaalsus ja emotsionaalsus. Tema fotodega raamat “Ellujääjad. Lume ja jää linnud” valiti 2008. aasta Soome kauneimate raamatute hulka.

Näitus “Ellujääjad. Lume ja jää linnud” on Soome Instituudi rändnäitus ja selle on koostanud Lintukuva oy ja Soome Instituudi Tartu osakond.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments