6

Haapsalust rohkem maksab korter vaid Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kuressaares

Avatar

Madiken

madiken@le.ee

Haapsalus müügis olevate korterite eest küsiti veebruaris keskmiselt 643 eurot ruutmeetri eest, ära osteti aga kortereid keskmiselt 540 euroga ruutmeetri eest, selgub Pindi Kinnisvara veebruarikuu turuülevaatest.

Pindi Kinnisvara 2012. aasta kokkuvõttes selgus, et Haapsalus laiutas korterite eest küsitava ja korterite eest tegelikult makstava summa vahel üle 300eurone lõhe. Haapsalus müügis olevate korterite ruutmeetri keskmine hind oli 720 eurot, tegelikult müüdi aga korterid maha keskmiselt hinnaga 400 eurot ruutmeeter.

Seega on aasta algusega lõhe müüjate ootuste ja ostjate tegelike võimaluste vahel tunduvalt vähenenud.

Pindi Kinnisvara teeb statistikat kõigi maakonnakeskuste ning Kohtla-Järve ja Narva linna kohta. Rohkem kui Haapsalus maksti korterite eest vaid Kuressaares, Pärnus, Tartus ja Tallinnas.

Samas lähtub statistika üsna väikese tehingute arvust – jaanuaris müüdi Haapsalus 11, veebruaris 8 korterit. Veebruarikuu kalleim tehing Haapsalus oli 50 000 eurot.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et kui Tallinnas ja Tartus ollakse kinnisvarakriisist eelkõige tehingute arvu kontekstis ammu väljas, siis väikelinnades kiratsemine jätkub.

“Võtsime indeksilinnadest välja Tallinna, Tartu, Pärnu, Kohtla-Järve ja Narva tehingud ning alles jäi vaid 92 korteriomanditehingut tervelt 12 linnas, seda on väga vähe,” sõnas Simson. Analüütik lisas, et ilmselt vältab vaikelu väikelinnade turul veel terve tänavuse aasta.

Pindi Kinnisvara on tehingute statistikat koostanud üheksa aastat, selle perioodi kõrgeimad tehinguhinnad olid Haapsalus 2008. aasta aprillis ja madalaimad 2010. aasta juulis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uustulnuk
uustulnuk

Kas keegi täpsustaks, mis on lunevi pilvelõhkuja

jah
jah

see on endise linna avaliku peldiku juurdeehitis

Loomulik
Loomulik

Asi on paika loksunud. Samasugune hinnajärjekord on olnud minu mäletamist mööda aastakümneid – Tallinn, Tartu, Pärnu ja siis kord Haapsalu, kord Kuressaare. Loomulik ju? Või arvate, et enne Haapsalut võiksid edestada Narva, Kohtla-Järve, Võru, Paide…?

sen
sen

Kõigest hoolimata ei tule mõttessegi oma mereäärset kinnisvara võileiva hinna eest ära anda.Rääkigu numbrid mida tahes.

lauri okse
lauri okse

Järelikult on langemisruumi veel kövasti. Küll Lunevi 8 korruse korterid ka kord maapeale jõuavad.

Gen.
Gen.

Loll pole see,kes küsib,vaid see,kes (ulmeliselt) maksab. Aga samas ma ei saa aru, miks lunevi pilvelõhkuja korterid senini suures osas ostmata on. Kuigi sealse 2-toalise korteri hinna eest võiks saada Haapsalus suure krundiga maja, maksab koht ja ekstreemspordi haarastajad on jõukad inimesed. Mis võiks olla meeldivam,kui hüpata õhtusele õllele Aafrika pubisse langevarjuga ??

wpDiscuz