Märjamaa vald soovib osta Hobulaiu teenindamiseks uut kaatrit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Juba aastaid Hobulaiul puhkebaasi omavas Märjamaa vallas oli arutlusel, kas vald peaks soetama laidu teenindama uue kaatri või remontima vana aluse mootori, kirjutab Raplamaa Sõnumid. Istungil tõusis ka küsimus, kas puhkebaasi pidamine üldse õigustab end.

Sisemaa inimestele on valla puhkebaas Hobulaiul suurepärane võimalus taskukohase hinnaga mere ääres puhata, aga nüüd on “otsa saanud” alus, millega inimesi saarele toimetati ja majandusvedusid tehti.

Märjamaa vallavalitsus küsis volikogult luba korraldada hange veesõiduki ostmiseks. Selle prognoositav maksumus on krõbe – 50 000 euro kandis.

Laiule tuleb peale inimeste toimetada puid, ehitusmaterjale, puhkebaasi tehnikat ja varustust, vajadusel ka joogivett, viia ära prügi, põhjendas majandusosakonna juhataja Margus Vaher Aramis-tüüpi (lahtise ahtriga) aluse ostmise vajalikkust.

Põhjenduseks tõi Vaher veel, et oma paadi eeliseks on paindlikkus ja operatiivsus, sest tormi või kellegi ootamatu haigestumise korral saab kiiresti reageerida (paadijuht on ka puhkebaasi peremees), samuti on oma paadi korral reisijate ja majandusvedude hind soodsam kui rentides.
Miinuseks on suure investeeringu vajadus, ekspluatatsioonikulu. Põhjaliku selgituse lõpetas Vaher sõnadega: “Meie lapsed tänavad meid Hobulaiu eest!”

Volikogu liikme Andres Jõessare sõnul põhjendas ettekanne, miks on vaja uut alust osta, aga tema arvates tuleks püüda senise paadi mootor remontida, sest see oleks odavam lahendus.

Hobulaiul korraldatakse Märjamaa valla lastelaagreid, mida lapsed väga hindavad: saare keskkond on eriline, võlub ka paadisõit. Puhkebaasi 24 kohta laagritesse broneeritakse alati kiiresti.

Valla eelarvest moodustavad puhkebaasi tulud 0,13%, kulud 0,28%.

Volikogu esimees Villu Karu ütles sotsiaalkomisjonis:
“Kui hakata puht majanduslike argumentidega vaidlema, siis on väga raske põhjendada, miks me peaksime Hobulaidu pidama, aga kui emotsionaalsemate argumentide peale minna, siis on jälle raske põhjendada, miks me peaksime selle käest ära andma.”

Hääletamistulemus andis vallavalitsusele loa kaatrihange korraldada, kuid enne lepingu sõlmimist tuleb volikogult luba küsida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments