Fotokonkurss lastele ja noortele – jäädvusta pärimust meie ümber

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti rahvusliku folkloorinõukogu noortekoda kuulutab välja fotokonkursi, mille eesmärk on märgata ja jäädvustada pärimust meie ümber ja meie lähedal.

Käesolev kultuuripärandi aasta pakub elavat arutelu selle üle, mis see meie kultuur või pärimus siis ikkagi täpselt on ning kas ja kuivõrd me seda vajame. Fotokonkurss “Kodus loodud pärimus” kutsub ka lapsi ja noori ühes mõtlema ning tähelepanelikumalt jälgima neid ümbritsevat keskkonda. Jäädvustada võiks kõike seda kaunist ja väärtuslikku, mis meie igapäevastele toimetustele sügavama mõtte annab, meid meie juurtega ühendab ning naabritest eristab.

“Pärimus ei pruugi sugugi olla ainult midagi vana, kauget ja unustustehõlma vajunut, vaid pärimus on igal pool meie ümber, tehes meist need, kes me oleme,” selgitab üks fotokonkursi korraldajaid Kati Taal. “Meie kodu, õed-vennad, vanavanemad ja unikaalsed peretraditsioonid on aga sageli nii enesestmõistetavad, et me ei oska nende eripära märgata ega väärtustada.”

Konkurss toimub 4–26-aastastele lastele ja noortele neljas erinevas vanuserühmas. Auhinnad on välja pannud Eesti vabaõhumuuseum, Eesti rahva muuseum, Mahtra talurahvamuuseum, Põlva talurahvamuuseum ja Harjumaa muuseum.

25st paremast fotost koostatakse rändnäitus, mis reisib mööda Eesti eri paiku.

Tööde esitamise tähtaeg on 15. aprill. Juhendi leiab siit.

Fotokonkurssi toetatakse kultuuripärandi aasta raames läbi rahvakultuuri keskuse.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juku
9 aastat tagasi

Ja mis oleks asja sisuline mõte?

Katrin
9 aastat tagasi

juhendis on väike näpuviga vanusegruppide juure.. peaks olema 14-..