Ridala koolibuss vajus kraavi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna õhtupoolikul vajus Ridala endise raudteejaama lähedal teelt välja kraavi Võnnu poole teel olnud koolibuss.

Bussis olnud lapsed viga ei saanud ja GoBusi kohaliku juhi Andrei Mändla sõnul pole ka buss õnnetuses kannatada saanud.

“Talverõõmud,” ütles Mändla õnnetuse kohta. Tema sõnul tõmbas buss tee serva, et vastutulev sõiduk läbi lasta, kuid vajus kraavi. Mändla lisas, et talveoludes pole alati võimalik aru saada, kus teeperv lõpeb ja kraav algab.

Bussijuhil õnnestus bussi tagumine uks lahti kaevata ja lapsed pääsesid sealtkaudu välja. Lastele tulid vanemad järele, nii et asendusbussi nad ootama ei pidanud.

Mändla hinnangul pole Läänemaa teed talvisel ajal väga hullud.

Läänemaa politseijuhi Margus Kaldma sõnul politseile õnnetusest ei teatatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaur ( vastutuleva auto juht )
11 aastat tagasi

Buss hakkas juba tükk maad enne Minuga kohakuti sattumist tee äärde hoidma, ning vajus juba enne kohakuti sattumist kraavi. Viga ei olnud juhis, vaid selles, et teeäär oli laiemalt lükatud kui tee ise. Oleks asfaltteel märgistused ääres ei juhtuks selliseid insidente.
Buss oli päris suure nurga all paremale kaldu ja sellepärast ei hakanud Mina paremale poole bussi ronima, vaid aitasin prioriteetselt lapsed juhipoolsest aknast välja. 5minutit hiljem tuli ühe bussis olnud naise abikaasa sinna ja kaevas keskmise bussi ukse lumest välja, ning õpetajad said samuti päästetud.

Mõned pildid kohapealt : http://fotoalbum.ee/photos/BlazingShadowz/sets/1349345

jk
11 aastat tagasi

Sõidan seda trassi igapäevaselt ja mitmeid kordi päevas. Kõnealustel teedel ei ole viga mittemidagi, lükatakse korralikult ja piisavalt tihedalt. Lükkamise laiuse üle ka kurta ei saa. Vahetevahel tundub isegi, et lükatakse liiga tihti, et poleks veel vaja olnudki. Loomulikult on talvisel lumisel teel sõites raske aru saada, kuskohast jookseb tee kõvakatte äär, kustmaalt hakkab teepeenar, eriti seda just siis, kui tee on väga laialt puhastatud ja ka teepeenrad on puhtad. Samas näen tõesti ka keskmiselt kord nädalas jälgesid, kus keegi on teelt välja vajunud. Natukene märjema ja tihedama lumega ei ole selline asi raske juhtuma – väike eksimus või liigne… Loe rohkem »

võitleja
11 aastat tagasi

Suuri valla teid puhastav traktor ajab väljasõiduteed taludest räigelt kinni.
Valla traktor käib , nagu jumal ilma juhatab.Hea tervisega võtad labida ja
lükkad ise lahti aga kellel vanust palju ja rammu vähe jääb jänni! Õnneks on
see talv mitte väga hull! saame hakkama!

Tundub,et
11 aastat tagasi

…teehoolduse riigihanke on võitnud vale firma. Võib-olla oleks õigem anda see raha mõnele talumehele,kes asjaga paremini hakkama saab.

Merike Kallas
11 aastat tagasi

Lapsed said bussist välja läbi juhipoolse akna. Täiskasvanud( koos bussijuhiga kokku 5 inimest) jäid aga bussi lõksu ja pääsesid alles siis välja kui üks bussis olev õpetaja oma mehele helistas ja viimane bussiukse lahti kaevas. Seejärel said bussist välja nii bussijuht kui ka kõik teised. Nii öelda “talverõõmudega” pole siin mingit pistmist. Tee on halvasti hooldatud ja talveoludes peaks ikka märgistatud olema, kus tee lõpeb ja kraav algab. Täna õhtul kella 23-e paiku oli tee samas olukorras, mis tähendab, et homme hommikul võib ees oodata sama mis täna.