Kutsehariduskeskuse spordisaal sai valmis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Kehalise kasvatuse õpetaja Aigi Pardeli tabava vabaviskega avati täna pidulikult Haapsalu kutsehariduskeskuse spordisaal.

Pärast pidulikke avakõnesid ja käpigistusi peeti saalis maha ka esimene võrkpallilahing õpilaste ja õpetajate võistkonna vahel.

Kutsehariduskeskuse juhi Ingrid Danilovi sõnul plaaniti kunagise tennisehalli ümberehitust kutsekooli rahuldavaks spordisaaliks alates 2007. aastast, kuid alanud majandussurutis tõmbas plaanidele toona kriipsu peale.

Aktiivselt on kool spordisaali ehitusasju ajanud viimased paar-kolm aastat. Kooli soovidega tuli kaasa hoone omanik Riigi Kinnisvara AS ja haridusministeerium ning saaliremont sai võimalikuks tänu süsihappegaasi kvoodimüügist saadud rahale.

Spordihalli ehitus läks maksma kokku 85 tuhat eurot, millest pool, 43 tuhat eurot, kulus spordisaalile sobiva põranda paigaldamiseks. Kool ise panustas omaosalusena ehitusse, siseviimistlusse, elektritöödesse ja inventari soetamisse umbes 42 tuhat eurot.

Esimese hanke nurjumise tõttu venis ehitus küll planeeritust pikemaks, kuid nüüd on kutsehariduskeskuse õpilastel sportimiseks varasemast paremad tingimused. Seni peeti kehalise kasvatuse tunde ja treeninguid kooli aulas.

Ingrid Danilov lootis, et ehk innustavad paranenud tingimused ka õpilasi usinamalt kehalise kasvatuse tundides käima.

Pärast tunde toimuvad vastvalminud saalis kooli spordiringid, kuid Danilovi sõnul saavad spordisaali kasutada ka Uuemõisa kooli lapsed ja ümbruskonna elanikud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Igor
11 aastat tagasi

hetkel on seal helistuudio aga ikka saab seal saal ka olema:)

sass
11 aastat tagasi

Kas jõusaal ka ehitati?

Arvaja
11 aastat tagasi

Arvan küll teisiti.Kui inimesele on antud organiseerimise ja asjaajamise võimed ja eeldused ja ka oskus asi lõpuni korda ajada, siis on see ju hästi. See on ka oskus olla meeskonnamängija.
Teadlase näide ei ole küll eriti õnnestunud.Olla teadlane ,see nõuab peale teadmiste ka teistsugust inimesetüüpi ja natuuri ,kui on seda asutuse juht.Juhi haare peab ulatuma seinast seina.
Saada omale nn.soe koht -ka see nõuab oskust ja asjaajamist ning organiseerimist.
Tore ,et selline asi jälle valmis sai-pole tähtis kelle eestvedamisel.

Bart
11 aastat tagasi

Väga hea uudis,mida varjutab teadmine et teatud seltskonnal on alati soe koht.Jälle Danilov.Kuidas saab inimene hakkama mitmel ´´soojal´´kohal ja olla pädev(proffesionaal) igas valdkonnas.
Ei tea et mõni teadlane kes uurib taimestiku valitakse/pannakse loomkatseid tegema.
Ingrit ole proff ja tegele ühe asjaga.

kodanik
11 aastat tagasi
Reply to  Bart

millest sa mees üldse räägid, ise ikka saad aru või? oled sa purjus või laksu all, aga ära peale enam võta.