Lääne Elu paberleht 12. veebruaril

Madiken

madiken@le.ee

Lääne maleva laskevõistlusel võidu saanud võistkonna liige Küllike Sinisalu naiskodukaitse Haapsalu jaoskonnast. Foto: Arvo Tarmula
Lääne maleva laskevõistlusel võidu saanud võistkonna liige Küllike Sinisalu naiskodukaitse Haapsalu jaoskonnast. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi vallavanem astus tagasi

Kaks ja pool aastat ametis olnud Vormsi vallavanem Urmas Pau esitas esmaspäeval volikogule tagasiastumispalve. Pau tagasiastumise tingis vallavolikogu 28. jaanuari otsus, mis lükkas tagasi Nõva ja Noarootsi ettepaneku alustada liitumisläbirääkimisi.

Vormsi vallavolikogu esimees Ivo Sarapuu ütles, et kui inimene läheb iseendaga vastuollu, siis ei saa teda kinni hoida.

Uus vallavanem tuleb leida kahe kuu jooksul.

Ridala vallavolikogu otsus lõi martnalastel jalad alt

Martna volikogu koguneb sel nädalal erakorraliselt, et otsustada, kas jätkata pärast Ridala ja Haapsalu mängust välja jäämist Põhja-Läänemaa valdadega liitumisläbirääkimisi kiire ühinemise nimel või võtta aeg maha.

Haapsalu võtab Peterburis ette suurejoonelise tutvustuse

Haapsalu linna eestvõttel tuleb 10. aprillil Peterburis esinduslikus Kapella kontserdisaalis Haapsalu–teemaline õhtu koos näituse avamise ja Tõnis Mäe kontserdiga.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul võiks Kapella üritus aidata kaasa Haapsalu turismi edendamisele. „Vene turist on hea turist, oskab raha kulutada,” sõnas Sukles. „Haapsalu spaad ja hotellid on neist huvitatud.”

Kui inimesed ei oska taganeda

„Piltlikult öeldes on ta harrastusnäitleja, kes saab oma osa tüki sisu ja lavastaja tahte järgi. Küla–Figaro kas pükstes või seelikus,” arutleb maavanema rolli üle riigis kolumnist Peeter Olesk.

Piltuudis: Virtsus valmis jäälinnus

Virtsus sai laupäeval viimase lihvi 25 ruutmeetrine jäälinnus, mille ehitasid kohalikud elanikud. Tegemist on Virtsu kalasadamas asunud ajaloolise vasallilinnuse vähendatud koopiaga. 16. sajandist pärit ehitisest on praeguseks järel vaid varemed, sadamas aga võib seda näha endises ilus.

Riigigümnaasium pakub süvaõpet kuuel suunal

„Just panin suunajaotuse õpilastele tutvumiseks kooli stendile üles. Edasi läheb ainekavade tegemiseks,” ütles Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Leidi Schmidt.

Kolm õppesuunda põhineb laial matemaatikal, kolm kitsal matemaatikal. Laial matemaatikal põhinevad reaal–, loodus– ja majandussuund. Kitsal matemaatikal põhinevad humanitaar–, loovus– ning spordi ja tervise suund.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaal napib lastekaitsetöötajaid

Riigikontrolli auditi järgi on Läänemaa omavalitsustest lastekaitsetöötaja vaid Haapsalus, kuid maavalitsuse lastekaitsespetsialisti Kaasi Almersi sõnul on lastekaitsega tegelev inimene ka Ridala vallas.

Tänavune vastlapäev peetakse jääl

Et ära kasutada tänavusi häid uisutamisvõimalusi, tuleb Haapsalu vastlapäev seekord Väikesel viigil. Jääl tehakse kõik traditsioonilised vastlapäevatoimingud.

Elektriauto poolt: Akuauto aitab säästa sadu eurosid

Paar nädalat tagasi kirjutas Lääne Elu sotsiaaltöötajate kogemustest talvisel sõidul elektriautoga. Sotsiaaltöötajad kurtsid, et auto salong on nii külm, et õhtuks on sõitja läbi külmunud.

Lääne Elu uuris, mida arvab elektriautodega kaupleva Silberauto pressiesindaja Andero Kaha sotsiaaltöötajate kogemuse kohta ning millist nõu oskab anda külmamure lahendamiseks.

Priit Mäeorg sõidab teist talve treenima Brasiiliasse

Kõmsilt pärit ja jalgpallitreeninguid Lõuna–Läänemaa jalgpalliklubis alustanud rannajalgpallur Priit Mäeorg lendab teist talve järjest treenima Brasiiliasse.

Mäeorg loodab, et Brasiilias hakkab kõik väga hästi minema. Hästi minemise all mõtleb ta korralikke, kvaliteetseid treeninguid, häid mänge ja vigastustevaba perioodi.

Naiskodukaitsjad võitsid Kaitseliidu laskevõistluse

Pühapäeval võistlesid Lääne maleva kaitseliitlased Haapsalu uues lasketiirus sportpüstolist laskmises. Võistluse võitis naiskodukaitse üks kolmest võistkonnast.

„Naersime, et läheme proovime kätt, aga kui esikoht tuli, olid üllatus ja rõõm suured,” ütles naiskodukaitse Lääne ringkonna instruktor Svetlana Mustkivi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments